НОВИНИ

Юбилейна изложба на Атанас Дафинов

Известният благоевградски художник-график Атанас Дафинов подреди над 60 картини в залите на Регионалния исторически музей в Благоевград. Изложбатата е юбилейна по повод 60-ия му рожден ден.

bnt avatar logo
от БНТ
17:20, 07.10.2016
Чете се за: 00:33 мин.
Още

Експозицията представя творчеството на Атанас Дафинов от 80-те години на миналия век до днес. Авторът споделя, че всяка от картините е специална за него.

Атанас Дафинов, художник
"Това са мои деца, които знам колко ми е коствало особено първите години, когато дойдох в Благоевград. В тази изложба съм включил три техники – любимата ми акватинта, суха игла и монотипия."

В изложбата са включени едни от първите картини на Атанас Дафинов. Най-старата е графика от 82-ра година, когато авторът завършва художествената академия.

Славчо Багашки, художник
"Наско го познавам още от детските му години. В прогимназията, когато беше го забелязахме, че той е талант. Прозирали сме, че ще стане наистина голям художник и ето факт е - той стана такъв художник и дори учи младите на това изкуство."

Атанас Дафинов е дългогодишен преподавател по рисуване, графика и графични техники в Югозападния университет. Автор е на над 20 самостоятелни изложби. Юбилейната му експозиция може да бъде разгледана до края на месеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екатерина Захариева се срещна с президента на Евроджъст Мишел Конинкс в Хага
Екатерина Захариева се срещна с президента на Евроджъст Мишел Конинкс в Хага
Президентът на Колумбия получи Нобеловата награда за мир
Президентът на Колумбия получи Нобеловата награда за мир