НОВИНИ

71-годишна жена от Варна беше уличена в телефонни измами

Варненският районен съд повдигна обвинение за телефонни измами на 71-годишна жена. Тя е част от престъпна група, която изнудвала и заплашвала възрастни хора и пенсионери. Групата действала от юни до септември на територията на Варна и извършила телефонни измами за близо 24 000 лева.Днес съдът пусна възрастната жена под гаранция от 500 лева.

bnt avatar logo
от Петя Иванова
19:31, 14.09.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

71-годишната телефонна измамничка Лиляна Ангелова е задържана преди два дни в момент, в който трябвало да прибере над 9 хиляди лева. Тя е изпратена на ул. „Тодор Влайков“ във Варна, за да вземе парите, които възрастна жена трябвало да хвърли от петия етаж на жилищна кооперация.

Пред съда обвиняемата разказа, че е била принудена да участва в схемата за телефонни измами.

Лиляна Ангелова: Когато ме прати последния път и ми каза, че ще ги хвърлят. Той непрекъснато ме държи по телефона и аз му казвам: „Това не ми харесва“. И точно когато му казах това, и се хвърли торбичката. И дълго се почудих дали да я взема, или не, ама той настояваше да я взема! Жените сами ми ги даваха и те разговаряха с него. Аз нищо не можех да разбера.

Лиляна Ангелова попаднала в схемата случайно. След като пуснала обява във вестник,че търси работа като болногледачка, получила предложение по телефона. Непознат за нея мъж ѝ обещал да изкарва добри пари, ако работи за него. Тя трябвало да взема пари от определени адреси и да ги носи на посочено от него място.

Иван Сиромашков, адвокат: Тя е една възрастна и болна жена, тя е станала жертва на един човек, който я е изнудвал, принуждавал да извършва дадени действия, с оглед тя да се сдобие със средства, които са били необходими за нейното лечение и операция. Заплашвана е със здравето и живота си.

Жената направила пълни самопризнания и съдействала на разследващите да разкрие и други престъпления на тази група.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Председателят на Софийския градски съд Калоян Топалов подаде оставка
​Председателят на Софийския градски съд Калоян Топалов подаде оставка
​Спешни мерки срещу насилието над лекари и медицински служители в Пловдив
​Спешни мерки срещу насилието над лекари и медицински служители в Пловдив