НОВИНИ

Сидеров призова ПФ и ГЕРБ да "седнат на масата" и да се разберат за кабинет

След консултациите с президента лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви пред медиите, че е предложил на Плевнелиев съпредседателите на ПФ, които са заявили, че могат да приемат мандата и лидерът на ГЕРБ да "седнат на масата и да се разберат по мъжки". По думите на Сидеров ГЕРБ и БСП са избързали с изявленията си и самочувствието, че ще победят на предсрочни избори, и ги призова да отстъпят. Той уточни още, че "Атака" и ПФ вече действат като еднна политическа сила.

bnt avatar logo
от БНТ
12:46, 24.11.2016
Чете се за: 01:27 мин.
У нас

Ако реши и поиска, сегашното НС може да излъчи ново правителство, каза Сидеров. Той определи като прекалено бързи и нервни реакции на по-големите политически сили. "Не мога да разбера толкова ли ги е страх от Обединените патриоти, защото ние взехме един много добър резултат. Припомням го, не с цел самореклама, а защото сега в днешната ситуация - виждам как първата и втора политическа сила бързат да кажат, че този парламент се е изчерпал и няма никаква възможност", каза Сидеров.

Той предложи на лидерите на ПФ, които заявиха, че могат да приемат мандата и лидерът на ГЕРБ, да седнат и "по мъжки да поговорят".

"Така се решават нещата. Мъжки момчета сме ние патриотите, по мъжки да седнем и да се каже ясно какви са отговорностите, какво следва, за какво става дума. Да се обсъдят сериозно всички възможности, да се каже - отиваме на избори. Ние патриотите нямаме проблем. Да се обмисли какво става след тези избори, какъв парламент ще има - добре ние ще имаме по-хубав резултат, какво мнозинство ще се формира. Всеки от тези политически партии ГЕРБ и БСП си мислят, че те ще са отгоре, но дали ще стане така. Но после какво правителство - от 1 януари сме домакин на ЕС - вие знаете, че не съм фен на ЕС и съм голям негов критик, но това е възможност България да заяви неща за себе си, България да спечели от това. Ако пропилеем тази възможност, значи не сме отговорни политици", каза Сидеров.

Моментът е много критичен и изпитателен за всички държавници, допълни още лидерът на "Атака".

"С Патриотичния фронт вече действаме като единна политическа сила, имаме единството, имаме консултациите между нас . Във вторник обаче трябва да бъдат убедени тези политически сили, от които зависи", заяви лидерът на "Атака" като ,точни, че за тези неща е информирал президента Плевнелиев и той от своя страна е изразил съгласие с доста от тях.

Той определи като свръхпопулизъм идеите за промяна в избирателна система. Избран по предлагания начин, НС ще е пълен с наркотрафиканти, криминални босове и всякакви типове. Сегашното НС тогава ще ви си види цвете, предупреди той. И обвини ГЕРБ и БСП, че действат популистки и в угода на "провокаторите" на референдума.

За Обединени патриоти е изгодно сега да се отиде на предсрочни избори, но какво ще стане със страната ни, запита Сидеров.

Изявлението му на няколко пъти беше прекъсвано от недоволен гражданин, който очевидно търсеше възможност за изява. Наложи се полицаите пред президентството да го издърпат настрани от съображения за сигурност, докато мъжът викаше "Помощ!".

"И нас са ни влачили така полицаите, разбирам го", коментира инцидента Сидеров.

Повече във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На 17 декември откриват ски сезона в Банско
На 17 декември откриват ски сезона в Банско
Разкриха нелегална рафинерия
Разкриха нелегална рафинерия