НОВИНИ

Москов: Продължаваме да обсъждаме програмата и приоритетите за нов кабинет

Преговори между ГЕРБ и Реформаторския блок се провеждат в Народното събрание за търсене на подкрепа за съставяне на ново правителство. В срещата не участва лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Лидерите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов също се присъединиха към срещата в парламента между ГЕРБ и Реформаторския блок.

Надежда Василева
от Надежда Василева Десислава Маркова
11:26, 19.12.2016 (обновена)
Чете се за: 00:49 мин.
У нас
Петър Москов - министър на здравеопазването в оставка, РБ: "Ние ще продължим да обсъждаме програмата, приоритетите и това около какво и защо има смисъл да бъде съставено ново правителство, ако това намира парламентарна подкрепа. Разбира се ще разширим след това тези разговори и с Патриотичния фронт. Тоест от днешния ден не бива да очаквате нещо различно, освен това дали има достатъчно парламентарно мнозинство и политически партии, които могат да застанат зад препотвърждаване на програмните приоритети на сегашното правителство с разбира се конкретни акценти - за ГЕРБ те са свързани главно с изборното законодателство, за Патриотичния фронт и за Реформаторския блок те са различни. Тоест, ако постигнем това ще сме направили важната крачка, всякакви разговори за персонален състав на правителство, за фигура на министър-председател за след това, защото който и да бъде министър-председател това няма никакво значение, ако това правителство няма ясна програма и зад него не стои мнозинство."
;

От страна на ГЕРБ в преговорите участват зам.-председателят Цветан Цветанов, министърът на финансите в оставка Владислав Горанов и депутати от ГЕРБ. От страна на РБ лидерите на формациите.

По-рано тази сутрин на "Раковски" 134 се събра Изпълнителния съвет на РБ, за да обсъди ситуацията преди тази среща с ГЕРБ. След това заседание стана ясно, че разговорите ще продължат и в следващите дни. Най-вероятно днес ще стане ясно дали има достатъчно парламентарна подкрепа за съставяне на евентуално ново правителство в рамките на този парламент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция е задържала над 1000 души при операции срещу ПКК и Ислямска държава
Турция е задържала над 1000 души при операции срещу ПКК и "Ислямска държава"
Белгия разширява участието си в операциите срещу Ислямска държава
Белгия разширява участието си в операциите срещу "Ислямска държава"