НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Семейни реликви, Спомен за Рая, ПИФ на коледно турне без колело, хубавата жена влиза в сериала,

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
15:45, 24.12.2016
Чете се за: 00:58 мин.
Още

Хубавата жена влиза в телевизора. Джулия Робъртс е потвърдила участието си в сериал, по книгата „Днес ще бъде различно”. Авторката Мария Семпъл ще направи и сценария, в центъра на който разбира се застава магнетичната Джулия.

Една българска актриса долетя от Щатите, за новата екранна история „Семейни реликви”. Жана Караиванова влиза в главната роля , а художникът Венцислав Занков прави своя актьорски дебют. Филмът на Иван Черкелов преплита три истории, с разрушеното човешко общуване, възприемано вече като нещо нормално. „Семейни реликви” тръгна предпразнично по екраните. Режисьорът напомня „Наивно е да говорим, че човекът може да стане по-добър или че ще има прогрес в начина на съществуването му, но всеки от нас може да е мил с околните, макар и оставайки си същият. Винаги можем да проявяваме състрадание, стремеж да разбираме другия – длъжни сме да го направим”.
Никой не знае как изглежда Рая, но може да опитаме да си го представим. Младата художничка Анна Димова ще ни помогне. Ето го нейният „Спомен за Рая” – райската градина преди грехопадението, всичко е пъстро, светло и красиво, в търсене на изгубената връзка с Бога. Анна Димова успява да събере и таланта на писател и психотерапевт. Откритията за човешката душа вижте в дебютната й изложба в галерия „Париж”.
„На Коледа с любов” ще пеят звездите в зала „България”. За четвърти път БНТ и БНР поднасят музикален подарък с Коледно матине, което се излъчва пряко.
Коледна обиколка започва група ПИФ, но не с колело. Турнето започва от Велико Търново, навръх Коледа, финалът е в София. В коледния чувал Димо и компания са подбрали любими заглавия, няколко съвсем нови парчета от албума, който се задава и “приятни изненади”, като тази покана на съвсем нов език.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 150 дядоколедовци поставиха рекорд по скокове с парашут в тандем
Над 150 дядоколедовци поставиха рекорд по скокове с парашут в тандем
ЕС ще поднови догодина преговорите с Гърция за съкращаване на дълга
ЕС ще поднови догодина преговорите с Гърция за съкращаване на дълга