COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Полицаи във Варна намериха убит клошар

Труп на 63-годишен скитник бе открит днес в района на жп гарата във Варна след подаден сигнал. Окръжната прокуратура работи по версия за убийство. Задържани са трима мъже. Установява се съпричастността им към тежкото криминално деяние.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Ива Георгиева
19:00, 20.01.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Тялото на мъжа бе открито в шахта в изоставен строеж до обръщача на градските автобуси на улица “Александър Дякович”. Днес по обед районът бе отцепен. На място работиха екипи на полицията, “Пожарна безопасност”, „Криминалистична лаборатория“ и „Аварийна спасителна дейност“.

След като няколко часа екипите изпомпваха вода от шахтата, специалисти в неопренови костюми направиха оглед вътре. В късния следобед те успяха да извадят тялото на мъжа. Собственик на съседен имот сподели, че от година и половина двама клошари живеели в строежа. Често се виждал запален огън, чували се и разговори. На няколко пъти полицаи идвали, за да предупредят самонастанилите се хора, че престоят им там е незаконен и опасен. Въпреки това клошарите продължили да се връщат в заграденото пространство.

Към момента процесуално-следствените действия по случая продължават под ръководството на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Преминалите от Турция в ЕС мигранти вече са над 76 000
Преминалите от Турция в ЕС мигранти вече са над 76 000
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината