НОВИНИ

РБ​ отчита работата на 43-то НС като полезна за България

От Реформаторския блок отчитаме работата на 43-то Народно събрание като полезна за България, заяви съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски в последния ден на 43-ия парламент. Той отбеляза, че това Народно събрание е направило промени в Конституцията, не толкова дълбоки, колкото реформаторите са искали, но все пак измененията са успели да ускорят съдебната реформа и са били оценени от Европейската комисия.

рб​ отчита работата полезна българия
bnt avatar logo
от БНТ
11:29, 26.01.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Ние бяхме една от най-активните групи, внесохме 140 законопроекта, 90 от които са по наша инициатива, отчете Зеленогорски. Това НС прие за първи път от 27 години нов образователен закон, посочи той. Зеленогорски отбеляза, че за първи път от десетилетия 350 млн. лева ще се излеят за наука. Той отчете още, че близо 1 млрд. лева са гласувани за дейности за модернизация на армията.

Това Народно събрание спря течовете в здравеопазването и насочи парите към пациента, болниците и лекарите, посочи Зеленогорски. По думите му промените в енергетиката са намалили дефицита в системата с десетки милиони левове.

Найден Зеленогорски отчете, че този парламент е приел нов закон за обществените поръчки, нов закон за концесиите, както и решителни промени в Закона за устройство на територията и в Закона за кадастъра.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Местят проблемното дете от 19-то училище
Местят проблемното дете от 19-то училище
Музикантите от Софийската филхармония се разграничават от синдикатите
Музикантите от Софийската филхармония се разграничават от синдикатите