Днес отбелязваме 77 години от смъртта на поета революционер Никола Вапцаров. На възпоменателна церемония на мемориал "Гарнизонно стрелбище", където той е разстрелян през 1942 година, бяха поднесени венци и цветя. Присъства вицепрезидентът Илияна Йотова и представители на БСП.

По думите на вицепрезидента Илияна Йотова Вапцаров ни е оставил вярата в доброто и човека и е хубаво не само да ги разбираме, но и да ги предадем на тези след нас.

Защото през последните десетилетия са направени много усилия, за да бъде забравен и изтрит от паметта на хората и дори от българската литература, каза още Йотова. На събитието бяха прочетени едни от най-известните стихове на поета.

Илияна Йотова - вицепрезидент: Говори се за европейски ценности, говори се за това, че трябва да има битка с несправедливост, с неравенства, че трябва да се обичаме като хора и в следващия момент всички ние си даваме сметка за това, че тези прекрасни думи толкова често ги употребяваме и толкова често лицемерничим с тях, че накрая изтриваме техния смисъл. Това не трябва да се допуска именно заради вярата на Вапцаров.