НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Момчетата от голямото кино се оттеглят.Косплей.изложба в Националния етнографски музей. „Женитба” смело се нанася в театър София. „Рентгеново пътешествие" с Кирил Кацаров. Магическият глас на Валя Балканска ще ни омагьоса в НДК.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
14:51, 13.05.2017
Чете се за: 01:06 мин.
Още

Момчетата от голямото кино остаряват. Тъжно, но слизат от екрана и сцената и няма как иначе. Ален Делон обяви, че ще се снима още един път и край. „Както един боксьор не иска да прекалява с мачовете и аз не желая да прекалявам с филмите” – казва разбивачът на няколко поколения женски сърца.


Костюм и пиеса – или Косплей. Световната мания каца на БГ територия със специална изложба – не къде да е, а в Националния етнографски музей.

Екстравагантни костюми, закачливи танци и реплики – „Женитба” смело се нанася в театър "София". Съвсем невероятното събитие в две действия, започва през 1833-та. Гогол побутва смешно-тъжните герои да търсят щастието, те обаче си нямат много вяра. Почти два века по-късно пъстрите героите са извадени от старото време, под режисурата на Елена Панайотова - пеят, танцуват, но капанът на предразсъдъците отново ги завихря, с видението женитба като хапче срещу самота и други. Смешно-тъжната приказка оставя тайна вратичка към влюбването и последващи предложения.Аз очаквам някой да предложи на сцената.
Елена Панайотова
"Дано.. Но това е и много рисково, опасно нещо - предлагането и посвещаването на един човек. Така че в нашата пиеса не всеки посмява да отиде натам."
Всеки от нас носи своя таен багаж цял живот. Има куфари пълни с мечти и радост, други – със страхове и насилие. Да надникнем в тайните персонални товари предлага художникът Кирил Кацаров. В новия му живописен проект „Рентгеново пътешествие платната се наместват в куфари, а рентгеновите лъчи не оставят нищо скрито-покрито. Пътешествието започна в клуб „Перото”.
Към Космоса ще ни поведе магическият глас на Валя Балканска. Излел е Дельо хайдутин” – песента, която обикаля звездните пространства, сега ще прозвучи в НДК. Заедно с „Шар планина”, Горо ле , горо зелена”, „А бре, юначе лудо и младо” и още съкровища от Родопите. Концертът –бенефис на обичаната българска певица е на 18 май, с участието на гайдаря Петър Янев и ансамбъл „Родопа”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кончита Вурст се отказва  от женския си  образ
Кончита Вурст се отказва от женския си образ
Потокът от хора за народния събор в Пловдив не секва
Потокът от хора за народния събор в Пловдив не секва