НОВИНИ

Вежди Рашидов: Границата е спокойна, сами се плашим

Сега е същият парламент, със същите проблеми. Няма какво особено да се очаква освен работа. Опозиция не е да се обиждат каруцарски, това е лошо поведение, коментира председателят на комисията по култура и медии Вежди Рашидов коментира в "Денят започва с Георги Любенов".Той добави, че няма повод за притеснение относно сигурността на границата.

bnt avatar logo
от БНТ
10:22, 18.06.2017
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Рашидов призна, че сам е отказал да бъде министър.

Вежди Рашидов, председател на на парламентарната комисия по култура и медии: Бях кандидатура на премиера до последно, но отказах. Това беше равносметка на много неща, но седнах с жена си и отчетох болестта, която имам. От стрес хванах този рак. Искам да завърша живота си като скулптор, защото се занимавам с изкуство. Не ме е страх от трудност. Когато от мен изчезне мотивацията, смисълът се губи.

Бившият министър на културата коментира още какво предстои в медийната комисия.

Вежди Рашидов, председател на на парламентарната комисия по култура и медии: Има закъснели закони. Ще подготвим закон за меценатството. Повече се дават, отколкото за култура. Трябва да се подобрят законите за авторски права.

Вежди Рашидов коментира и срещата на Бойко Борисов с Ердоган в Анкара, в която участва и той, като открои, че премиерът е постъпил като мъдър демократ.

Вежди Рашидов, председател на на парламентарната комисия по култура и медии: Бойко Борисов се държа като един разумен и мъдър демократ.Те си дадоха мъжка дума и затова границата е спокойна. Разделиха се като добри приятели и отново стиснахме ръце за гаранция на нашите граници. Ние повече сами се плашим.

За предложението за мажоритарен вот Рашидов коментира следното:

Вежди Рашидов, председател на на парламентарната комисия по култура и медии: Какво като има мажоритарен вот, ще влезе, който е най-обичан. Това е една демагогия, няма да стане кой знае какво. Ако е необходимо и 2 млн. искат, ето ГЕРБ постъпи правилно и каза да чуем гласа на тези хора.

За позицията на Слави Трифонов той заяви, че това не е детска играчка един парламент и не може да се заплашва с протести.

Относно "Двойната къща" той каза, че е в чакащите, няма статут и не е паметник на културата, а министърът не може да взима еднолично решения.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ученици oт Русе учат изобразителни техники в галерията
Ученици oт Русе учат изобразителни техники в галерията
Мая Манолова: Положително се промени отношението към институцията Омбудсман
Мая Манолова: Положително се промени отношението към институцията "Омбудсман"