НОВИНИ

ГЕРБ осъди действията на президента Радев при срещата му в Свищов

Парламентарната група на ГЕРБ осъди действията на президента Румен Радев при срещата му вчера с кмета на Свищов. Това стана с декларация, прочетена днес от трибуната на Народното събрание.

bnt avatar logo
от Илина Бисерова
11:10, 28.06.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Вчера държавният глава посети Свищов по повод 140-та годишнина от освобождението на града от турско робство. На срещата с кмета обаче екипът на президента не е допуснал депутати от региона, включително и самия лидер на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Остава усещането във всички, че вчерашният ден, който трябваше да е денят, в който всички трябваше да бъдем заедно и трябваше всеки един от нас да даде заслуженото, като представители на съответните институции, да покажем единство и да покажем, че действително заедно в такива празнични дни можем да бъдем обединени, а не разединени. В Конституцията е записано много ясно в глава 4 - "президентът е държавен глава и той олицетворява единството на нацията и представлява България в международните отношения". Бихте ли ми казали с кое си действие президентът изпълни с функционална компетентност и съдържание президентската институция във вчерашния ден?
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДПС осъди демонстрация на нетолерантност към мюсюлмани в София
ДПС осъди демонстрация на нетолерантност към мюсюлмани в София
Пръскат срещу комари по Главната улица на Пловдив
Пръскат срещу комари по Главната улица на Пловдив