НОВИНИ

Русия загуби още два медала от олимпийските игри в Сочи, Путин съзря заговор

Русия загуби още два медала от зимните олимпийски игри в Сочи 2014. Международният олимпийски комитет (МОК) наложи пожизнени наказания заради допинг на четирима руски състезатели - Юлия Иванова, Евгения Шаповалова, Алексей Петухов и Максим Вилегжанин. Резултатите им от олимпиадата в Сочи са анулирани. Владимир Путин свърза обвиненията срещу Русия за използването на допинг с предстоящите през 2018 година президентски избори в страната.

bnt avatar logo
от БТА / БГНЕС
16:21, 09.11.2017
Чете се за: 00:54 мин.
По света
Русия загуби още два медала от олимпийските игри в Сочи, Путин съзря заговор

На Игрите Вилегжанин спечели два сребърни медала - в ски бягането на 50 км свободен стил и в отборния спринт заедно с Никита Крюков. Преди няколко месеца Александър Легков, който е златен медалист от олимпийските игри в Сочи 2014 в ски бягането на 50 км, също получи доживотно наказание. 34-годишният Легков спечели златен медал в бягането на 50 километра в Сочи и взе участие в щафетата на Русия на 4 по 10 километра, в която руснаците останаха на второто място. Резултатите от тези състезания също бяха анулирани.

Руският президент констатира в Челябинск, че днешните международни спортни организации, включително МОК, са изключително зависими от голям брой фактори, преди всичко от спонсорите, след това от притежателите на телевизионните права, от рекламодателите.

Владимир Путин, президент на Руската федерация: Безпокои ме следното: Олимпиадата трябва да започне през февруари, а нашите президентски избори кога са? През март. Подозренията са много големи, че всичко това се прави, за да се създаде необходимата за някой обстановка на недоволство на любителите на спорта и спортистите, че уж държавата е отговорна за тези нарушения и трябва да отговаря за тях?

Според него „това е огромен пласт от връзки и зависимости“.

Владимир Путин, президент на Руската федерация: И контролният пакет се намира в САЩ, защото там са главните компании, които поръчват и плащат за телевизионни права, там са основните спонсори, там са основните рекламодатели. В отговор на нашето мнимо вмешателство в техните избори, САЩ искат да създадат проблеми при избирането на президент на Русия.

Според руския президент спортът трябва да е над политиката.

Още спортни новини четете на спортния информационен сайт на БНТ sport.bnt.bg

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подсъдимите за съборения тютюнев склад в Пловдив отказват сделка с Прокуратурата
Подсъдимите за съборения тютюнев склад в Пловдив отказват сделка с Прокуратурата
Русенският театър учреди награда „Слави Шкаров“ за млад режисьор
Русенският театър учреди награда „Слави Шкаров“ за млад режисьор