НОВИНИ

85,79% е избирателната активност на повторното гласуването за членове на ВСС

Повторното гласуването за членове на ВСС от съдийската колегия приключи точно в 18.00 ч., избирателната активност е 85,79 процента или 1920 души от 2238 с право на глас. Това съобщиха от комисията по избора. По електронен път са дали своя вот 1455 съдии.

bnt avatar logo
от БНТ
19:35, 18.06.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Преброяването на бюлетините започна, като резултатът ще стане ясен по-късно тази вечер. Ако кандидатите не успеят да съберат над 50 процента, за избрани се считат тези, които имат най-много гласове. При равен брой гласове избраните кандидати се определят чрез жребий.

Вчера беше избран първият член на ВСС от съдийската колегия - Цветинка Пашкунова, съдия от ВКС, която получи 988 гласа от вота на колегите си.

За останалите 5 места днес се състезават 26 кандидати.

Емил Дечев - съдия в СГС, кандидат за ВСС: Много важно нещо, което трябва новият състав на ВСС да направи е да повиши културата на диалога вътре в самата съдийска колегия, така и в пленума на ВСС.
Олга Керелска - съдия във ВКС, кандидат за ВСС: Един по-разумен Висш съдебен съвет. Един Висш съдебен съвет освободен от излишни емоции, за да може да се концентрира при разрешаването на въпросите и проблемите на системата, които никак не са малко и един висш съдебен съвет освободен от политически и други влияния.
Вера Цветкова - Софийски апелативен съд, кандидат за ВСС: Има една обща посока за пунктовете, по които следва да се подобри работата на ВСС и то е към по-добър контакт с всички колеги в страната, равномерна натовареност.
Мирослав Йорданов - съдия в Районен съд Русе, кандидати за ВСС: ВСС трябва да бъде близо до магистратите, трябва да отстоява независимостта на съдебната система и да повиши общественото доверие към нея.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
35,5% е избирателната активност във втория тур на френските избори към 17 часа
35,5% е избирателната активност във втория тур на френските избори към 17 часа
Месечков Денс Скул и Пиринска китка - последните претенденти в Надиграй ме
"Месечков Денс Скул" и "Пиринска китка" - последните претенденти в "Надиграй ме"