НОВИНИ

Няма да се променят решенията за разпределяне на даренията в Хитрино

Общественият съвет на Хитрино няма да променя решенията за разпределяне на средствата от даренията за пострадалите след жалбите, които са постъпили при омбудсмана Мая Манолова. Това решиха членовете на съвета, които разгледаха отново жалбите на повече от 10 жители на селото.

bnt avatar logo
от БНТ
15:57, 06.12.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Преди дни в Хитрино Манолова представи редица жалби за неправомерно разпределение на средствата от дарителския фонд на БЧК, открит за подпомагане на пострадалите хора от взрива на цистерната на 10 декември 2016 г.

Според пострадалите те са били определени за парични обществения във втора и трета категория, въпреки че според критериите на обществения съвет трябва да са в първа категория.

Членовете на съвета заявиха, че на всеки имот е била изследвана конструкцията, но при вземане на решенията са се съобразявали и с това колко души са живеели и приблизително на каква стойност е било обзавеждането преди взрива. В някои е имало оборудване за 50 000 лв., в други дори за по-малко от 2 000.

Светослава Борисова, председател на обществения съвет на Хитрино: Някои от имотите, които г-жа Мая Манолова ни предостави да разискваме отново, те бяха имоти, които ако ние бяхме взели някакви решения, щяха да завалят някаква навалица от жалби. Ако направим един компромис, ние правим грешка. Така, че днес аз и моите колеги с достойнство можем да излезем от това заседание и да не се срамуваме от решенията си.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кола се заби в ограда до входа на училище във Варна
Кола се заби в ограда до входа на училище във Варна
Таяни: Членството на Македония е приоритет за ЕС
Таяни: Членството на Македония е приоритет за ЕС