НОВИНИ

Има ясна стратегия за подпомагане на най-бедните за достъп до вода

Увеличението на цената на водата е заложено в бизнес плановете през 2017 г., одобрени от КЕВР, сега се коригира заложената цена за 2018 г. с оглед инфлационния процент. Това каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройство Малина Крумова.

bnt avatar logo
от БНТ
07:43, 18.12.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
Малина Крумова, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството: Специално за Ямбол става въпрос за нов вид услуга, нямаше пречиствателна станция, тази услуга трябва да се калкулира в цената, затова е най-високо увеличение там. След започване на работа на станцията, тогава ще започне и плащането по новите цени.

Заложено е 20 % увеличаване на цената на водата в Ямбол.

Крумова обясни, че няма да се предоставя европейски средства на неконсолидирани области. Само консолидирани ще се финансират, това е изискването на комисията.

Тя бе категорична, че не е определящо от коя партия е кметът, а е важно да се реши проблемът с водоснабдяването. Крумова коментира и подпомагането на най-бедните.

Малина Крумова, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството: Имаме за първи път ясна стратегия за това как да се подпомогнат най-бедните, за да имат достъп до вода. Идеята ни е всички уязвими групи да получават субсидирана цена, да плащат минимална или никаква цена. Мислим да опростим максимално подпомагането на социално слабите.

Вижте цели разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-малката коледна картичка в света
Най-малката коледна картичка в света
Ще се подобри ли качеството на питейната вода след увеличението?
Ще се подобри ли качеството на питейната вода след увеличението?