COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Данъчната реформа на Тръмп мина през Сената

Реформата на данъчната система в САЩ мина във вторник вечерта през Сената. Това отваря пътя към голяма политическа победа за Доналд Тръмп, предаде АФП.Промените ще се прилагат от 2018 година. В петък републиканците и демократите в двете камари на Конгреса на САЩ се споразумяха по обща версия на спорния законопроект, предвиждащ корпоративният данък да бъде намален от 35 на 21 процента.

от БГНС / БТА
08:56, 20.12.2017 (обновена)
Чете се за: 00:24 мин.
По света
Данъчната реформа на Тръмп мина през Сената

Първоначално проектът бе съгласувана и от двете камара на Конгреса – по-рано във вторник той бе гласуван и в Камарата на представителите. Но вечерта във вторник се изясни, че са били допуснати някои грешки при съставянето на документа. Сенатът трябваше бързо да внесе поправките, което и стана, а по-късно днес поправеният законопроект ще бъде гласуван повторно и в Камарата на представителите.

Инициативата предвижда намаляване на данъчната ставка за бизнеса от сегашните 35% до 21 процента. Нововъведението влиза в сила от 2018 година.

Намаляване претърпява и данъчното облагане за обикновените американци. Но много предвидени облекчения за населението имат временен характер.

Законът бе приет благодарение на мнозинството, което имат републиканците в двете камари на парламента. От своя страна демократите се обявяват срещу данъчната реформа.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Българи превземат от юни Гърция – на къмпинги, по палатки
Българи превземат от юни Гърция – на къмпинги, по палатки
Варненец се оплака от лошата инфраструктура в квартал “Кайсиева градина
Варненец се оплака от лошата инфраструктура в квартал “Кайсиева градина"