НОВИНИ

Бойко Борисов: Когато стрелят по данъчен, стрелят по цялата държава

Покушението срещу шефа на "Фискален отдел" в НАП Иво Стаменов е свързано със служебните му задължения. Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов с министрите на финансите и на вътрешните работи, главният прокурор и шефът на НАП. Те определиха покушението срещу данъчния като нагло посегателство срещу държавата и държавността. Стаменов беше прострелян в понеделник в колата си в центъра на София.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
18:20, 21.12.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

След като похвали данъчните за отличната им работа през годината и събраните над милиард лева повече приходи, премиерът Бойко Борисов обясни, че неслучайно е изчакал няколко дни, преди да свика днешната среща.

Бойко Борисов - министър-председател: Исках да бъда абсолютно сигурен, че това е един действително много добър служител принципен и честен и че няма личен мотив в покушението срещу него. Така че ответните реакции на държавата, защото когато стрелят по данъчен, стрелят по самата държава.

Ако похитителите останат безнаказани, утре ще посегнат и на друг, каза още премиерът и увери, че правителството и прокуратурата искат да създадат на данъчните власти максимален комфорт да си вършат работата.

Владислав Горанов - министър на финансите: Няма да останем безрезервни към едно подобно деяние.

Главният прокурор определи покушението като нагло и демонстративно и беше категоричен ,че то е свързано със съвестното изпълнение на служебните задължения от Стаменов.

Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Решили сме с цялата строгост на закона да открием и накажем извършителя.

Шефът на НАП Галя Димитрова гарантира, че и занапред служителите на агенцията ще изпълняват задълженията си по същия високо професионален начин и добрите приходни резултати ще продължат.

За "По света и у нас" от Военномедицинска академия съобщиха, че към момента състоянието на Стаменов е стабилно, но остава тежко и опасността за живота му не е преминала. За него се полагат всички възможни грижи с най-модерната съвременна техника и скоро се надяват на добри новини.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Девня и БНТ-Варна почистиха 4 сметища за ден
Община Девня и БНТ-Варна почистиха 4 сметища за ден
ДРУГИТЕ новини: Фейсбук защитава образите
ДРУГИТЕ новини: Фейсбук защитава образите