COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Втори кабинков лифт ще бъде изграден на Банско при инвестиционен интерес

При евентуален инвестиционен интерес ще бъде изграден втори кабинков лифт на Банско, като се вземе предвид цялото екологично законодателство. Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов, който по-рано внесе като извънредна точка за правителственото заседание предложение да се разгледа промяната за управление на Национален парк "Пирин".

от БНТ
12:20, 28.12.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
Нено Димов, министър на околната среда и водите: Внесена е допълнителна точка по молба на кмета на Банско, който иска продължаване на процедурата от 2013 г., беше внесена и втора точка, която ясно възлага на министъра на околната среда и водите при наличието на инвестиционен интерес за нова кабинкова линия в ски зона Банско да се предприемат всички мерки по екологичното законодателство, така че такава да бъде направена във възможно най-кратък срок. Това е на практика основата, която отваря възможността за изграждането при инвестиционен интерес на втора кабинкова линия и решаването на един проблем, който, като че ли, има голямо съгласие, тъй че е крайно време да бъде решен.

Димов обясни, че това ще подпомогне развитието на ски спорта у нас.

Нено Димов, министър на околната среда и водите: Разбира се това отваряне е и към развитието на ски спорта в Банско, а може би и добър знак за развитието му като цяло в България. Има своите сериозни икономически измерения. Това е удачен момент в навечерието на новия ски сезон. Каквото и инвестиционно намерение да има, какъвто и проект да бъде зададен, ще мине през цялото екологично законодателство - оценка за въздействие на екологичната среда, екологична оценка и оценка за съответствие. Именно тези процедури ще кажат как изграждането на втори кабинков лифт ще трябва да бъде компенсирано в останалата част Национален парк "Пирин".
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
След разораните дюни в Ахтопол, багер на ивицата в Созопол
След разораните дюни в Ахтопол, багер на ивицата в Созопол
МВР: Телефонните измамници се активизират по празниците
МВР: Телефонните измамници се активизират по празниците