COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Изпращаме годината с топло време

След валежите от последното денонощие, пътищата в страната са мокри, затова ако планирате пътуване днес- шофирайте внимателно. Прогнозата на синоптиците е, че валежите на повечето места ще спрат, очакват ни и положителни температури. Вижте повече в прякото включване на Милена Кирова.

Милена Кирова
от Милена Кирова
08:06, 30.12.2017
Чете се за: 01:10 мин.
У нас
Красимир Стоев, дежурен синоптик към НИМХ - БАН: След настъпилата промяна в последните 24 часа с преминаване на атмосферни смущения и валежите от дъжд, в последния ден ще настъпи подобрение на времето, температурите ще се повишат. Между 9-14 градуса ще са максималните температури на 31 декември. Вятърът ще е слаб до умерен. В новогодишната нощ ще бъде ясно с температури между -2 и 3 градуса. Сравнително топло и предимно слънчево ще бъде времето през първия ден на новата година. Месецът ще започне с максимални температури между 11-16 градуса. Към 2-ри януари облачността ще се увеличи, но няма да има валежи. Към 3,4 януари ще има валежи от дъжд, които ще преминат в сняг с понижението на температурите. В началото на второто десетнедневие и края на първото отново предстои промяна. Очакват се температури до -13, -15 градуса.

Празнуващите в София могат да бъдат спокойни - определени линии на трамваи, тролеи и автобуси ще се движат през цялата нощ. Метрото също ще работи.

До 2-ри януари с увеличени състави се движат и влаковете по най-натоварените линии в страната, а именно между столицата и големите градове - с общо 18 200 допълнителни места.

По отношение на пътищата в страната към днешна дата предпразнично - по данни на Агенция "Пътна инфраструктура" тази сутрин за по-малко от час - движението по пътя Благоевград „Кулата" в участъка Симитли Кресна се осъществяваше с повишено внимание поради скална маса върху пътното платно като една от лентите за движение беше стеснена, но проблемът вече е отстранен. И все пак за пореден път от КАТ призовават шофьорите да бъдат предпазливи. Защото статистиката за първата серия от празници показва: За периода от 18 до 24 декември екипите на Пътна полиция са установили 18 081 нарушения на пътя. От тях случаите на употреба на алкохол са били 286, като в 137 от тях пробата на водачите е показала над 1,2 промила.

- Преди пътуването прегледайте основно изправността на автомобила си и неговата готовност за движение при зимни условия.

- Пътуването трябва да е добре планирано и е по-добре да се осъществи през светлата част на денонощието

- Не сядайте зад волана след употреба на алкохол!

- Заредете мобилния си телефон и задължително вземете със себе си зарядно устройство .

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
На Граничния пункт "Дунав мост" не мерят температурата на пътниците
На Граничния пункт "Дунав мост" не мерят температурата на пътниците
Големите научни събития на 2017 година
Големите научни събития на 2017 година