НОВИНИ

Бойко Борисов участва на Световния икономически форум в Давос

На Световния икономически форум в Давос Борисов призова всички разумно мислещи хора и световни организации да се обединят в името на мира и стабилността. В поредица от двустранни срещи и дискусии той представи визията на страната ни за бъдещето на Европа. Подробностите от специалния ни пратеник Ирина Цонева и оператора Илия Иванов.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
18:07, 25.01.2018
Чете се за: 00:45 мин.
По света

Изключително внимание към България на форума в Давос, събрал рекордните над 70 политически лидери и близо 3 000 вип гости от целия свят. Премиерът Бойко Борисов участва в работна среща за общото бъдеще в един фрагментарен свят и в дискусия за състоянието на Европа. В поредица от двустранни срещи обсъди и приоритетите на Българското европредседателство.

Едно от най-големите събития в света и то в момент, когато икономиката е в подем, но съвсем не така стоят нещата в политически план, подчерта Борисов пред БНТ. Затова по думите му форумът в Давос, събрал целия политически и икономически елит на света, идва точно навреме.

Като висока оценка за работата на българското правителство, той посочи факта, че това е първо участие на премиер на България на форума от 2005 година насам.

Бойко Борисов, министър -председател на България: Действително в срещите, които проведох сега с Полша и Зоран Заев, колегите от Саудитска Арабия. Действително темата Западни Балкани е вдигната много високо, интересът е много голям. Имаме рядък шанс не само България, но и Балканите като цяло да бъдем един от регионите, в които да се направи модел, от който другите държави да се поучат.

Междувременно на форума започна и участието на американския президент Доналд Тръмп, а присъствието му в конгресни център предизвика невероятна суматоха. Той пристигна с антураж от 750 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За 800 хиляди лева са щетите в Карлово след ураганния вятър
За 800 хиляди лева са щетите в Карлово след ураганния вятър
Теменужка Петкова и германският посланик обсъдиха бъдещето на хъб Балкан
Теменужка Петкова и германският посланик обсъдиха бъдещето на хъб "Балкан"