НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Едно голямо театрално семейство ни радва, изненадва и провокира десетилетия.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:15, 27.01.2018
Чете се за: 00:52 мин.
Още

Няколко поколения преминават и от двете страни на сцената. Младежкият театър „Николай Бинев” отпразнува 73 години. Актьорите позираха за празнична сесия, а какво е запечатал обективът на Адриана Янкулова, можете да видите в изложбата, подредена във фоайето на театъра.

В Народния театър започнаха репетициите на „Спускане от връх Морган” на Артър Милър - една от последните пиеси на прочутия американски драматург. Николай Ламбрев сяда на режисьорския стол в търсене на отговори - като Има ли морал в „обичането“ и докъде се простират неговите рамки в посегателството към душата на другия?

„Всичко е любов” - четири любими сценария в една книга. За 100-годишнината на българското кино, БНТ направи допитване за 100-те най-добри български филма. В златната зрителска колекция попаднаха "Всичко е любов", "Дом за нежни души", "Летало" и "Една жена на 33", по сценарий на Боян Папазов. Сега влизат в книга, взела заглавието от филма с любимците Иван Иванов и Янина Кашева.

Очаквано, "Формата на водата” се сдоби с най-много номинации за „Оскар” - 13. Приказната история на Гийермо дел Торо обира наградите на топ фестивалите, сега предричат сериозно струпване на статуетки и на 4 март.

Преди 30 години едно момиче с вълшебен глас излиза на голямата сцена. Зала 1 на НДК ще я посрещне отново, за специалната среща с българската публика - „Това съм аз” - казва Александрина Пендачанска с юбилейния си концерт. Очакваме музикалното откровение, на 2 април. Ще си партнира с оркестъра на Пловдивската опера, под диригентството на Мартин Пантелеев. В мултимедийния концерт-спектакъл ще видим и кадро от емблематичните ѝ роли от световната сцена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заместник-кметът по екология Йоана Христова за това кога ще важи зелен билет
Заместник-кметът по екология Йоана Христова за това кога ще важи "зелен билет"
Съдът отмени платеното паркиране пред жилището в Пловдив
Съдът отмени платеното паркиране пред жилището в Пловдив