COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Над 600 машини почистват републиканските пътища в районите със снеговалеж

Над 600 машини почистват пътищата в момента, а през нощта се очаква рязко влошаване на времето, съобщават от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Ако не се налага спешно пътуване, отложете тръгването, съветват от АПИ.

от БНТ
13:45, 25.02.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
600 машини почистват републиканските пътища районите снеговалеж

Обработката на настилките продължава, за да се осигури безопасността на пътуването при зимни условия. През нощта срещу понеделник се очаква рязко влошаване на времето, усилване на валежите и понижение на температурите от силния североизточен вятър. Възможни са виелици и снегонавявания. Прогнозата на метеоролозите е за силен снеговалеж в Западна и Северна България, както и в Рило-Пиринската област.

При рязко влошаване на времето ще бъде ограничавано движението на тежкотоварните превозни средства, а там, където се налага заради силния вятър и снегонавяванията, трафикът ще се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да отложат тръгването си в следващите 24 часа, ако то не е спешно. Необходимо е автомобилите им да са със заредени резервоари, течност за чистачки, подходящи гуми, да имат на разположение вериги, които да използват, ако е нужно, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Най-луксозният затвор в света - хотел Риц в Рияд
Най-луксозният затвор в света - хотел "Риц" в Рияд
БСП ще пита чешкия премиер и ЕК за сделката с ЧЕЗ
БСП ще пита чешкия премиер и ЕК за сделката с ЧЕЗ