НОВИНИ

Френски туристи бедстваха в снега на път за Рилския манастир

Френски туристи бедстваха в снега на път за Рилския манастир. Колата, която чужденците наели под наем, поднесла на заснеженото платно и заседнала в преспите. Инцидентът е станал малко преди обяд на пътя към град Рила. Туристите не са пострадали.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
19:46, 26.02.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Тримата френски туристи са на екскурзия в България. Рано тази сутрин тръгнали от София към Рилския манастир, но навигацията на автомобила ги объркала.

Устройството показало четвъртокласния път от главен път Е-79 през село Смочево до град Рила. Заради недобре почистения път, колата е аварирала.

Бертранд: Сутринта бяхме изненадани, че има толкова сняг, взехме автомобила, движехме се добре, но когато стигнахме тук колата просто се подхлъзна и излетя от пътя. Според мен не беше почистен снегът добре.
Марияна Костова, пресцентър на община Рила: Там пътят е тесен, разбира се е почистен. За зимни условия за добре оборудвани автомобили не е проблем по този път. Най-вероятно им е изиграла лоша шега скоростта, с която са пътували.
;

Момчетата успели да излязат невредими от колата. Не могли да я изтеглят, затова решили да потърсят помощ и продължили да вървят надолу по пътя. Забелязал ги служител на пътнопочистващата фирма към община Рила. Били поизмръзнали и уплашени, но невредими.

Марияна Костова, пресцентър на община Рила: Прибрани са момчетата, стоплени са, нахранени са.

Четири часа след инцидента фирмата, от която френските туристи са наели автомобил, изпрати друга кола, която ги върна обратно към столицата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежка зимна обстановка в цялата страна
Тежка зимна обстановка в цялата страна
В Русе предлагат посаждане на мартеница
В Русе предлагат посаждане на мартеница