НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Светът на киното вече е тук, с виртуозите и уникалните истории на 22. София Филм Фест

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:11, 10.03.2018
Чете се за: 01:00 мин.
Още

Светът на киното вече е тук, с виртуозите и уникалните истории. 22-рото издание на София Филм Фест е във вихъра си. Утре е денят на Вим Вендерс, с дигитално възстановени версии на „Криле на желанията” и "Париж, Тексас" и майсторски клас в Дома на киното. Кулминацията е вечерта, с премиерната прожекция на най-новия му филм „Потапяне”.


Стените , които се четат . Борислав Димитров отново черпи вдъхновение от Джеймс Джойс. Изложбата „Стената” в галерия ЛИК препраща и към култовия албум на Пинк Флойд. „Всеки сам изгражда или е изградил своята стена, стената, която ни предпазва от свят, който сме неспособни да понесем.” казва художникът.

А какво се случва, когато няма срещу кого да изградиш стената?


Театър „Реплика” излиза с премиерния спектакъл „Сами” . Базиран е на интервюта, събрани в 30 села в Стара планина, Родопите и Северното Черноморие. В села с един обитател. Хората, които се оглеждат само в себе си и полусрутените къщи. Ще се запознаем с тях в пътуването ,което води към вътрешнит ени страхове и отложеи мечти. Идея, текст, и режисура и на документалния спектакъл са на Боряна Пенева и Милко Йовчев. Премиерното пътуване сред малкото хора и изоставени къщи е на 15 март, в Червената къща.

С думите на Джеймс Джойс е свързана и новата експозиция в галерия Аросита - "STONE RITE". За да предаде характера на камъка, Мария Дундакова създава своя релефна техника на печат върху специална ръчна хартия от памучни влакна.


Четвърт век на сцена - Тони Бракстън излиза с празничен албум.

През 2018 г. мултиплатинената певица и седемкратен носител на ГРАМИ празнува 25 години на сцената. Празничният албум, озаглавен "Sex and Cigarettes" ще излезе на 23-ти март. През този месец звездата ще се завърне и на малкия екран, с хитовия риалити сериал "Braxton Family Values".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Строежът на варненската библиотека може да започне още през тази година
Строежът на варненската библиотека може да започне още през тази година
Марин Льо Пен се готви за рестарт на „Националния фронт“
Марин Льо Пен се готви за рестарт на „Националния фронт“