НОВИНИ

България няма да експулсира руски дипломати заради случая "Скрипал"

България не е взимала решение за експулсиране на руски дипломати заради случая "Скрипал", заявиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. Изявлението е по повод публикация на вестник "Таймс", в която се посочва, че САЩ и до 20 европейски страни, сред които и България, се готвят да експулсират руски дипломати, свързани с руските разузнавателни мрежи.

bnt avatar logo
от БНТ
20:05, 24.03.2018 (обновена)
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира публикацията и подчерта, че към настоящия момент няма нарушаване на националната сигурност, за да се пристъпи към такива действия.

Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ: Ще има единна позиция на ЕС. Знаете, че само преди дни приключи Съветът на лидерите и България като член от европейското семейство, разбира се, че винаги сме солидарни към единната позиция, която изразява ЕС и това, което беше изразено от Великобритания, знаете че беше подкрепено от всичките велики сили. Знаем, че това са държавите, които изповядват европейските демократични ценности. Така, че в тази посока няма какво повече да се коментира. А що се касае до България дали ще изгонва, разбира се, че когато има нарушаване на националната ни сигурност, се предприемат съответните действия от компетентните органи. Към настоящия момент нямаме такива данни, за да пристъпим към такива действия
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разпоредена е дисциплинарна проверка по случая на летище София
Разпоредена е дисциплинарна проверка по случая на летище София
Заради смяната на времето нощните влакове ще закъсняват с час
Заради смяната на времето нощните влакове ще закъсняват с час