НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

"Обичай ме" в Сатиричния театър, Джони Инглиш отново в акция, "Слънчев кръговрат", кино награда на младата публика, нов поглед към Куба с пианото на Роберто Фонсека.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
14:21, 05.05.2018
Чете се за: 00:51 мин.
Още

Джони Инглиш отново ще конкурира Агент 007. Дори примами едно от момичетата на Бонд- Олга Куриленко. Третият филм от поредицата с безумно смешния Роуън Аткинсън - ще направи световна премиера тази есен.

Усмивки идват и с новия спектакъл на Сатирата - "Обичай ме". Най-поставяният европейски комедиограф Себастиен Тиери е нанизал в пиесата си поредица от необикновени събития, ситуации наситени със смях и ирония и всичко това последвано от дълбока човешка емоция, топла и лирична, като целия живот. Наричат го новата звезда на френския театър“, вече е сравняван с Бекет и Кафка, а пиесите му вече носят определението „умни криминалета“. Режисьорът Андрей Калудов и актьорският квартет навлизат смело в усмихнатия лабиринт на „Обичай ме”, който обаче поставя и драматични въпроси: Как ще живеем утре?

В "Слънчев кръговрат" ни въвежда галерия "Артур". Изложбата на Светла Христова грее и приканва за съучастие в новото приключение. Преводач по професия, художник по душа - ефирно събира мечти, вълшебства и стихии.

6 май приема още една роля - Филмов ден на младите зрители. 36 европейски държави се включват за седми път в определяне на Наградата на младата публика. Прожекцииите на номинираните филми и гласуването са в Дома на киното.

Нов поглед към Куба с пианото на Роберто Фонсека.Той е подготвил разнообразен репертоар, в който са включени композиции от всички негови албуми, като акцентът в програмата му ще падне върху последния му проект ABUC (CUBA наобратно), номиниран за Грами за най-добър албум за 2017г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Стоичков ще коментира за БНТ мачовете от Световното в Русия
Христо Стоичков ще коментира за БНТ мачовете от Световното в Русия
Президентът Радев връчи Почетен знак по случай юбилея на ЦСКА
Президентът Радев връчи Почетен знак по случай юбилея на ЦСКА