COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

90-годишна бивша учителка по математика помага на ученици

90-годишна бивша преподавателка по математика от карловското село Васил Левски вече години наред помага на ученици от 4-ти до 12-ти клас, за да се справят по-лесно с предмета. Преди 34 години тя е била носител на най-голямото отличие в Пловдивска област, присъждано от Съюза на математиците в България.

от Станислава Христозова
12:37, 15.12.2019
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

След като завършила института за прогимназиални учители в Пловдив, Христина Масларска започнала работа в Мраченик. След това дълги години преподавала в Каравелово, Кърнаре и родното си село.

Христина Масларска: Обичам си много математиката още когато съм била ученичка и кандидатствах в Пловдив в института и ме приеха.

Досега Масларска е помогнала на стотици деца да повишат успеха си в училище и да кандидатстват във висши учебни заведения. В момента преподава индивидуално на седем ученици.

Христина Масларска: Все нови учебници. До 1-1.30 часа през нощта аз предварително решавам задачите, за да съм готова като дойдат те. Аз им казвам, че хубавият чертеж е половин решена задача.

Дванайсетокласникът Петко Петков се запалил по математиката след като започнал да идва при бившата учителка.

Петко Петков - ученик: Умее да представя например много сложна задача, която изглежда много трудна, по много прост начин и на много лесни стъпки.

Родителите смятат, че бившата преподавателка е човек с голяма душа и затова й гласуват доверие да учи децата им.

Д-р Дориана Маринова - родител: Знам, че тя ще научи децата на това, което нужно, независимо на колко години е. Тя е учител по душа и математик по призвание.

Най-голяма радост на Христина Масларска й носи успеха на децата, а нейна мечта е да бъде в добро здраве както досега, за да може да предаде знанията които има на следващите поколения.

Топ 24
Най-четени
Преобърнат ТИР блокира ЖП линията между Бяла и Полски Тръмбеж
Преобърнат ТИР блокира ЖП линията между Бяла и Полски Тръмбеж
Отвъд границите: Надежда Георгиева: Аз не съм си тръгвала от България
"Отвъд границите": Надежда Георгиева: Аз не съм си тръгвала от България