НОВИНИ

90-годишна бивша учителка по математика помага на ученици

90-годишна бивша преподавателка по математика от карловското село Васил Левски вече години наред помага на ученици от 4-ти до 12-ти клас, за да се справят по-лесно с предмета. Преди 34 години тя е била носител на най-голямото отличие в Пловдивска област, присъждано от Съюза на математиците в България.

bnt avatar logo
от Станислава Христозова
12:37, 15.12.2019
5050
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

След като завършила института за прогимназиални учители в Пловдив, Христина Масларска започнала работа в Мраченик. След това дълги години преподавала в Каравелово, Кърнаре и родното си село.

Христина Масларска: Обичам си много математиката още когато съм била ученичка и кандидатствах в Пловдив в института и ме приеха.

Досега Масларска е помогнала на стотици деца да повишат успеха си в училище и да кандидатстват във висши учебни заведения. В момента преподава индивидуално на седем ученици.

Христина Масларска: Все нови учебници. До 1-1.30 часа през нощта аз предварително решавам задачите, за да съм готова като дойдат те. Аз им казвам, че хубавият чертеж е половин решена задача.

Дванайсетокласникът Петко Петков се запалил по математиката след като започнал да идва при бившата учителка.

Петко Петков - ученик: Умее да представя например много сложна задача, която изглежда много трудна, по много прост начин и на много лесни стъпки.

Родителите смятат, че бившата преподавателка е човек с голяма душа и затова й гласуват доверие да учи децата им.

Д-р Дориана Маринова - родител: Знам, че тя ще научи децата на това, което нужно, независимо на колко години е. Тя е учител по душа и математик по призвание.

Най-голяма радост на Христина Масларска й носи успеха на децата, а нейна мечта е да бъде в добро здраве както досега, за да може да предаде знанията които има на следващите поколения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ТИР и кола се удариха в района на Елхово, има загинал
ТИР и кола се удариха в района на Елхово, има загинал
Кампанията Жълти стотинки събира пари за болницата в Хасково
Кампанията "Жълти стотинки" събира пари за болницата в Хасково