НОВИНИ

90% от работните места ще изискват дигитални умения само след година

Само след година - 90% от работните места ще изискват дигитални умения. Това каза комисар Мария Габриел на конференцията „Регионалното развитие и факторите за успех на регионите". Целта е до края на 2020 година във всяка област и регион на Европа да има така наречените дигитални хъбове.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
12:38, 25.10.2019
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Дигитализацията на бизнеса и администрацията става поетапно и в България, като засега у нас има пет дигитални хъба, разположени в големите градове. За да се развие мрежата, и в по- малките населени места по програмата "Цифрова Европа" ще се инвестират 1 милиард и 300 милиона евро.

Мария Габриел, еврокомисар по цифрова икономика и цифрово общество: 227 общини са получили ваучер за предоставяне на безплатен, високоскоростен интернет в продължение на 3 години на обществените места. Това не е всичко, разбира се. Трябва да работим повече за дигитални хъбове. Това е онова едно гише, където гражданите могат да получат достъп до обучение. То може да е 15 дни, то може да е 3 месеца. А малките и средните предприятия, стартъпите, преди да започнат бизнеса и след 3 месеца да установят, че ще фалират, да имат онова едно място, от където ще им се даде информация на каква ниша на пазара се ситуира техният продукт.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Италия се провежда всеобща 24-часова стачка
В Италия се провежда всеобща 24-часова стачка
Представиха книга за 110-годишната българо-японска дипломатическа сага
Представиха книга за 110-годишната българо-японска дипломатическа сага