COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

АРТ щрихи с Галя Крайчовска

Неуморните „Ролинг стоунс” тръгват на турне. Красотата и мъдростта на Изтока - второ издание на „Цветовете на традициите”. Две равно на едно”. Нови звезди идват с вълшебния Postmodern Jukebox...

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:13, 12.05.2018
Чете се за: 01:00 мин.
Животът

Само след пет дни, неуморните "Ролинг стоунс” тръгват на турне. Началото на „Стоунс без филтър” е в Дъблин, Обещават изненади, освен очакваните мегахитове. Мик Джагър заяви, че пише усилено нови парчета. Ще видим и чуем, засега на други територии, а най-близкият до нас концерт е в Прага, на 4 юли.

Тук и сега идва красотата и мъдростта на Изтока -с второто издание на „Цветовете на традициите”. Днес в Борисовата градина ще срещнете монголската мода от различни времена, палестински танци, пакистанско изкуство върху камиони, бойни танци от Индонезия, ое много театър, кулинарни вълшебства и работилници от 14 азиатски държави. Мултикултурният фестивал започна със спортното предизвикателство с послание „Енергията на Азия”. Танците поемат щафетата, а най-младите участници ще изрисуват основната тема „Цветовете на традициите”.

Втора изложба от проекта „Две равно на едно”, който събира на Контемпоръри Спейс във Варна автори с различни техники и изразни средства. Владислав Георгиев и Иван Паскалев слагат заглавие LUCKY, правят провокативен общ автопортрет и започват диалога.

А какво оставят 40 прочути двойки в изкуството, показват в в центъра Помпиду - Мец. Каква е връзката между дадаизма и фотомонтажа и сериозното дамско присъствие в изкуството, скрито в сянката романтично партньорство- натам повежда амбициозната колекция.

Нови звезди идват с вълшебния Postmodern Jukebox. Непрекъснато обновяващата се формация, начело с музикалния гений Скот Брадли вече има над 70 имена в звездния списък. През февруари отново потеглиха на турни в Америка и Европа, с нова доза суинг,джаз и закачливи кавъри. Всяка песен идва със собствена стилистика и състав. Изпълнителите сами избират дрехите и влизат в роли от епохата. Имената и прeвъплъщенията за софийския концерт на 15 май се пазят в тайна.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
След разораните дюни в Ахтопол, багер на ивицата в Созопол
След разораните дюни в Ахтопол, багер на ивицата в Созопол
С близо век назад: ​Кралските сватби във Великобритания (ГАЛЕРИЯ)
С близо век назад: ​Кралските сватби във Великобритания (ГАЛЕРИЯ)