НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Евросемейството ще си има "Книга на песните", "Мистерията на българските гласове" с нов албум, Нов политически плакат, 2 Cellos излизат и на футболен терен.

bnt avatar logo
от БНТ
15:10, 26.05.2018
Чете се за: 00:55 мин.
Още

Евросемейството ще си има и Книга на песните. До 18 юни трябва да си изберем шестте български песни, които ще се включат в изданието. Гласуването е онлайн, а тържествената премиера - на 9 май 2019-та.

Преди часове световна премиера направи BooCheeMish - новият албум на "Мистерията на българските гласове". Албумът излиза почти 20 години след последния студиен запис на хора. BooCheeMish съдържа 12 нови произведения, специално написани за световноизвестния български състав. Композитори са Петър Дундаков, Лиса Джерард и Джулс Максуел . На 12 юни Мистерията на българските гласове и Лиса Джерард ще изнесат специален концерт на фестивала- Варненско лято. След това ще представят новия албум на концерти в Швейцария, Полша, Белгия, Италия, Германия.

Как студентите виждат събития и явления от близкото минало . Изложбата „Нов политически плакат“ няма ограничения и рамки. Младите плакатисти са освободени от някои "съображения" и партийния диктат. В "Музея на социалистическото изкуство" плакатите си намират новите майстори.

Съперничество, което продължава и след смъртта. Модилиани и Пикасо. Интересен картинен диалог подготвят от музея Албертина във Виена, с изследване на допирните точки и взаимното повлияване на неукротимите гении.

2 Cellos излизат и на футболен терен. Дуото ще свири на финала на Шампионската лига тази вечер. Ще направят премиера на инструментална версия на “Seven Nation Army” и споделят “В един момент си казахме - защо не я направим на две чела?! Нямаме вече търпение да я изсвирим на живо на финала на Шампионска лига. Това определено ще се превърне в един от най-незабравимите ни моменти!”.За клипа Лука Сулич и Степан Хаусер обличат фланелките на Реал Мадрид и Ливърпул - двата отбора, които ще се срещнат на финала в Киев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидерите на Северна и Южна Корея се срещнаха отново
Лидерите на Северна и Южна Корея се срещнаха отново
Пет станции на метрото в Киев бяха затворени заради бомбена заплаха
Пет станции на метрото в Киев бяха затворени заради бомбена заплаха