НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Фантастика, космонавтика и приказки за бъдещето. Приключиха снимките на "Доза щастие". Станислава Стоянова и Александър Капричев ни представят във Венеция. Романът с Награда за литература от Евросъюза идва и при нас. „Хаканаи” - танц между въображението и реалността.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
15:34, 02.06.2018
Чете се за: 00:50 мин.
Още

Фантастика, космонавтика и приказки за бъдещето. *****Или „Космодрум” - звездно-антропологичното предизвикателство на галерия ONE Monev. Надпреварата за далечните пространства и общите галактически планове оставят сериозна следа и в платната. *****30 снимачни дни и много емоции - това е „Доза щастие”. *****Двама български художници ни представят във Венеция, в изложбата SURFACES. - . Станислава Стоянова с "RED 7" и #####Александър Капричев с картината „Без заглавие”. Изложбата е в съпътстващата програма на прочутото архитектурно биенале във Венеция.

*****Романът с Награда за литература от Евросъюза идва и при нас. „ВИлево” на хърватския писател Лука Бесавац преобръща представите ни за пространството и времето, повдига въпроса за паралелните светове и възможностите за транскомуникация.
*****Между въображението и реалността ни повежда танцовият спектакъл „Хаканаи”.

Чаровната актриса, вече и режисьор Яна Титова завърши снимките на първия си игрален филм. Той е базиран на реалната история на Весела Тотева, успяла да пребори сериозна зависимост. Филмът се превръща в кауза за целия екип. В края на лятото ще разкрият повече подробности с първия трейлър на „Доза щастие”.

3D пътешествието дава началото на програмата Световен театър в София, на 4 юни в Театър Азарян . Концепцията, режисурата и сценографията е на Клер Барден и Адриен Мондо. На японски „хаканаи” означава нещо нетрайно и крехко, временно и отминаващо. Танцът се побира в специален куб, в компанията на движещи се образи, създавани в реално време. Зрителите са активни участници, като след представлението могат да влязат в куба ида създадат свои собствени картини.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нараства напрежението на гръцкия остров Лесбос заради мигрантите
Нараства напрежението на гръцкия остров Лесбос заради мигрантите
Новото каталунско правителство положи клетва
Новото каталунско правителство положи клетва