НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Герой на седмицата - безстрашният Бенедикт Къмбърбач. Нашумелият спектакъл от Чехия „Неудачници” гостува в Младежкия театър. София и Белград - главни герои в "Приложна носталгия". Гауди обсебване в галерия Евдокияартглас. „Някой те обича” – новата песен на Славена Даскалова.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
15:11, 09.06.2018
Чете се за: 01:01 мин.
Още

Герой на седмицата стана безстрашният Бенедикт Къмбърбач. Актьорът не се поколебал да се притече на помощ на велосидедист, нападнат от четирима здравеняци. Както казва шофьорът на таксито, в което се возил . „Беше малко сюрреалистично: Шерлок Холмс срещу четирима нападатели, точно на ъгъла на Бейкър стрийт.” Да, това е улицата на мъдрия детектив, когото напоследък виждаме с образа на Къмбърбач.

Варненско лято разплисква арт вълни и към столицата.Нашумелият спектакъл от Чехия „Неудачници” гостува в Младежкия театър. Танц, акробатика и циркови техники се събират в зрелищната, наситена с емоции история, вдъхновена от поемата „Вярната сянка”. „Животът ни носи много загуби и неудачи. – казва режисьорът Ярек Цемерек - Човек се проваля дори в любовта. Пътят е трънлив, но има лъч надежда за любов и щастие накрая.“

София, Белград и други европейски столици са главни герои в "Приложна носталгия". Авторите Христо Русев и Драгана Удовичич си разменят за няколко дни местата и снимат града на другия, с образи и сюжети, които им напомнят за собствената им столица. Условието е да ги води носталгията. Фоторазказите вече са разположени в галерия "Академия". След това ще прескочат и до Сърбия.

Радка Жекова и Екатерина Стойчева - ИНА пренасят артистичната лудост на Барселона в сърцето на София. Изложбата „Гауди обсебване” се настани в галерия Евдокияартглас.

„Някой те обича” – новата песен на Славена Даскалова e със специално послани към мотористите.„Всеки ден вие срещате някой от тях, той може да е лекар, инженер, учител или пък да прави хляба ви“, разказва певицата, която е и режисьор на клипа. Те са главни участници във видеоисторията, събира ги любовта към моторите. А песента им напомня ,че любовта към скоростите носи и голяма отговорност - към себе си и другите. Текстът и музиката са на Явор Кирин, аранжиментът - на Емил Бояджиев. "Някой те обича".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виена може да е домакин на евентуална бъдеща среща между Путин и Тръмп
Виена може да е домакин на евентуална бъдеща среща между Путин и Тръмп
​Десетки са загинали при бури в Северна Индия
​Десетки са загинали при бури в Северна Индия