НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Обърнати географски карти - Олаф Остен в „Квадрат 500”. Новите Ангели на Чарли са на линия. Кино за пътешественици. Аршак Галумян поведе балета на Старозагорската опера в битките на Дон Кихот. "Рано ранила" с премиерно видео.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:10, 04.08.2018
Чете се за: 00:58 мин.
Още


Обърнати географски карти - местата се разменят , а рисунките върху тях съвсем променят картината . „За мен това е начин да видя Европа под друг ъгъл, за да ни дойдат нови идеи”, казва Олаф Остен. Неговата изложба гостува в „Квадрат 500”послучай началото на австрийското европредседателство.
Ето ги новите Ангели на Чарли - Кристен Стюарт, Наоми Скот и Ела Балинска. Ще ги режисира Елизабет Банкс, която влиза и в роля. Новото поколение агентки ще грейне на екрана през есента на 2019-та.
Група италианци навлизат в тайните на най-интересните племена в Африка.

Приключенията им от филма "С тук-тук из Етиопия" са сред ексклузивните прожекиции на "Кино за пътешественици". "Изгубената камера: Непал","На път през Сахара" и още 17 заглавия, заснети из различни краища на света са включени в тазгодишното издание.До 12 август ще пътешестваме из популярни дестинации и труднодостъпни места.

Солистът и хореограф на Щатсбалет-Берлин, Аршак Галумян поведе балета на Старозагорската опера в битките на Дон Кихот. В хореографията залага и много хумор, с послание към младежката публика. „Дон Кихот” е първата балетна постановка, която гледа като дете и смята, че е ключова за сценичните пътешествия.
Танцът бучимиш, дал заглавието на нов албум, сега повежда и видеоистория.

Той е в центъра на „Рано Ранила” - премиерното видео към едноименната песен от новия албум на Мистерия на българските гласове. Автор на музиката е Петър Дундаков, текст - Бояна Бункова. Определят "Рано Ранила" като носеща енергия на празничен танц, а участието на Скилър като илюстрация, че древното и модерното в края на краищата не са толкова различни едно от друго. Видеото, с режисьор Валери Милев и оператор Антон Бакарски също свързва фолклора със съвременен сюжет и герои.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ предоставят 300 млн. долара за сигурността в страните от АСЕАН
САЩ предоставят 300 млн. долара за сигурността в страните от АСЕАН
Горещините в Европа продължават: В Португалия очакват 47 градуса
Горещините в Европа продължават: В Португалия очакват 47 градуса