НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Как се прави сватбено знаме.Една легенда слиза от сцената. Дрон отличници. Майсторите на акварела в Златна Прага. Kan Wakan с нов сингъл.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:11, 11.08.2018
Чете се за: 00:51 мин.
Още

Как се прави сватбено знаме – запазеният и все още практикуван обичай стана обект на етнографска експедиция в село Добърско. Екип на Националния исторически музей изследва интересни ритуали от региона.
„Асизи над облаците” пребори конкуренцията за най-добра дрон снимка в категория градът. Церемонията за дрон наградите е планирана за октомври в Сиена, заедно с изложбата „Небето е границата ”.
Една легенда слиза от сцената – Робърт Редфорд казва сбогом.
"Никога не казвай никога. За себе си обаче съм стигнал до заключението, че по отношение на актьорската ми дейност краят настъпи. Занимавам се с това от 21-годишен и мисля, че съм дал предостатъчно", казва Редфорд и след премиерата на „Старецът и неговото оръжие”, ще се оттегли от играта. На 18 август харизматичният актьор ще навърши 82. Дали ще се отдаде на режисурата или ще избере пътешествия и други заслужени развлечения, още не е ясно. Отговорът му е „Ще видим”.
Български художници участваха в първия международен фестивал на акварела в Чехия. Златна Прага и нейната красота вдъхновиха Kan Wakan с нов сингъл, очакваме го с българска премиера през септември."Индиго" е предвестник на втория албум му албум „Фантасмагория”. Сингълът идва четири години след дебютния Moving On. Музикант, композитор и продуцент - Георги Линев се налага в Ел ЕЙ с псевдонима Kan Wakan. Участва в ключови музикални и филмови проекти, включен е в 10-те най-добри млади автори в Ел Ей“. Българинът композира музиката за трейлъра на сезон 5 на хитовия "Игра на тронове". Сега работи усилено върху втория си албум, с участието на гост - вокали Софийската филхармония.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва раздаването на листовки на граничните пунктове за чуждите шофьори
Започва раздаването на листовки на граничните пунктове за чуждите шофьори
Авиомеханик открадна самолет на летището в Сиатъл
Авиомеханик открадна самолет на летището в Сиатъл