НОВИНИ

Кандидатурата за нов министър на транспорта ще се обсъди на Коалиционен съвет

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов предположи, че липсата на президентски указ за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР се дължи най-вероятно на краткия срок, който е имал държавният глава, а не на противопоставяне. В Пловдив Цветанов се срещна с членовете и ръководителите на на общинските и областни структури на партията.

bnt avatar logo
от Галена Паскова
20:10, 15.09.2018
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Според Цветан Цветанов посланието, което президентът Румен Радев е отправил по време на посещението си в Рига, давало знак, че указът ще бъде подписан след завръщането му в страната.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Смятам, че доколкото разбрах, президентът вече е в България и съм убеден, че повече го отдавам на технически проблеми и отсъствието му извън страната, отколкото да търсим някаква политическа конфронтация. И смятам, че е въпрос на време - понеделник-вторник - това нещо да приключи и в сряда да бъдат гласувани новите министерски кресла.

Кандидатурата за нов министър на транспорта ще бъде обсъдена на Коалиционен съвет в понеделник, обяви още Цветанов. Той отказа да назове конкретни имена, но посочи че номинациите са две. Допълни, че единият от спряганите за транспортен министър работел в държавната администрация и имал добра професионална биография и експертен потенциал.

;

Относно планирания за утре антиправителствен протест в София Цветан Цветанов заяви:

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Вижте, в момента моята основна задача е да можем действително да се фокусираме в парламентарната ни дейност като председател на парламентарната група и да не се съобразяваме с евентуални някакви събития, които биха могли да възникнат или провеждането на определени протести.

Според Цветанов правителството в момента е достатъчно стабилно. Затова по думите му говори факта, че се отчитат два и половина милиарда лева излишък и четири процента икономически растеж. Цветанов е убеден, че правителството се движи в правилна посока, като през следващата година има възможност за 10-процентно увеличение на бюджетните заплати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турската полиция задържа протестиращи срещу лоши условия на труд
Турската полиция задържа протестиращи срещу лоши условия на труд
В окото на бурята: Стихията Флорънс продължава с порои и наводнения
В окото на бурята: Стихията Флорънс продължава с порои и наводнения