НОВИНИ

Три месеца след пороя в Мизия: Все още не са извършени предвидените ремонти

Три месеца след пороя в град Мизия, който разруши улици и наводни, предвидените ремонти все още не са извършени. Хора с увреждания са блокирани в къщите си, защото не могат да излязат с инвалидните си колички, а шофьорите чупят колите си.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
12:17, 03.10.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Стоянка живее на една от отнесените улици. Разказва, че се чувстват като заложници в собствените си домове, защото едва се придвижват по насипаните с трошен камък настилки.

Стоянка: Не го ли направят значи ние сме обречени отново. Кажете ми в тоя чакъл как се върви? Ако река да изкарам моя съпруг инвалид с един крак, как ще го изкарам?
Валентин Барбазов: Чакаме следващото наводнение..

От общината казаха, че възстановителните работи, продължили само една седмица през юли и строителите си заминали. Успели само да засипят дълбоките ями, изровени от пороя, а улиците си останали трудно проходими.

Николай Нековски, заместник-кмет на Мизия: Държавата се погрижи те да бъдат направени във вариант достъпност до детската градина, гробищния парк. Е, не е завършено! Но има заседание на междуведомствената комисия, приели са частично 2,5 милиона лева да бъдат преведени в общината, остава правителството да направи постановление за превеждането на средствата, за да продължим натам.

Експерти алармират, че преди асфалтирането трябва да възстанови отводнителния канал под улиците, но за него не са предвидени средства.

инж. Цветомир Ненов, община Мизия: - Отдолу е големият проблем, защото този отводнителен канал е същински важен за решаване на проблема с поройните наводнения. Трябва да се направи проучване на отводнителния канал, което е в процес. И след това да се премине към цялостно асфалтиране.

Хората от Мизия се надяват, че новият асфалт все пак ще успее да изпревари снега тази зима.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов маркиращ кораб ще обозначава река Дунав с плавателни знаци
Нов маркиращ кораб ще обозначава река Дунав с плавателни знаци
​Съдът отмени „запечатването на хотел Маринела
​Съдът отмени „запечатването" на хотел "Маринела"