НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Пътуване в света на музиката

Ще пътуваме с музиката на маестро Вили Казасян с концерта на Хилда Казасян, Васил Петров и оркестъра на Русенската опера. Тази вечер гостуват на сцената на театър „Константин Кисимов” във Велико Търново с програмата „С музиката на Вили” - класика и джаз.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:35, 04.10.2018
Чете се за: 00:52 мин.
Още

40 години на сцена - не е за вярване, но е факт. Магнетичната Нели Рангелова празнува двоен юбилей с голям концерт в НДК на 7 октомври.

Любими песни ще прозвучат с новите аранжименти на Красимир Гюлмезов и с подкрепата на "ЛаТиДа" и Куатро Квартет. „Мой стих”, Вълшебно”, „Сладка грешка”, „Гоня вятъра” са включени в програмата. На сцената Нели ще празнува в компанията на музиканти и приятели, в дуети с Васил Найденов, Георги Христов, Тони Димитрова, Искрен Пецов и още изненади. Нели Рангелова може да се похвали с над 500 песни, голямата награда от фестивала в Индипендънс, Сребърна лира, втора награда от конкурса в Сопот и още отличия от международната сцена. Това, което не се променя от четири десетилетия е неистовото й желание да пее, да е на сцената и да усеща топлината на публиката.

Утре започва петото издание на Музикалния фестивал „Жълтите павета“. Тази година основната тема е влиянието на скандинавската музика в световния джаз. Гостоприемен домакин на феста е театър „Българска Армия“.

В събота отново ще се пренесем във вълшебния свят на операта с програмата “Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк”.

Пищната класическа постановка на „Аида“ от Верди дава началото на петото издание с невероятната Анна Нетребко в главната роля. Ще я видим за първи път и в ролята на Адриана Лекуврьор в нова продукция на едноименната опера на провокативния оперен режисьор сър Дейвид МакВикар. Сред най-любопитните заглавия в сезона е и вдъхновената от „Марни“ на Алфред Хичкок постановка. Програмата представя 10 сателитни излъчвания в HD-формат на най-добрите заглавия на Метрополътън. Пет от тях ще имат и повторения след живото им излъчване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спират водата на няколко места в София за ремонти
Спират водата на няколко места в София за ремонти
Астрономи за пръв път откриха луна извън Слънчевата система
Астрономи за пръв път откриха луна извън Слънчевата система