НОВИНИ

933 дни в Азия

От Севлиево до Велико Търново или пък до Малайзия – пътят винаги може да се превърне в пътешествие. Такава е философията на един авантюрист, дръзнал да осъществява мечтите си. Вижте историята на Станимир Станев, който е прекарал 933 дни в обикаляне на Азия, без нощувки по хотели и уредени туристически маршрути.

bnt avatar logo
от Катя Мерджанова
17:25, 17.10.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Работил временна работа, за да продължи пътуването, често и като доброволец срещу храна и легло. Китай, Япония, Тайланд и Сингапур са само част от страните, в които е бил 38-годишният Станимир.

Станимир Станев
„Хората са най-отворени, най-дружелюбни, най-щедри. Също самата държава - природа култура. В Тайван има 14 аборигенски племена със собствен език и култура.”

Пътешественикът разказва, че с течение на времето и всяка следваща държава, му ставало все по-лесно да се ориентира и адаптира на новото място. Научил се да не планира, а пребиваването му в Индия, разделя живота му на преди и след това. Особено се променил начинът, по който гледа на България.

Станимир Станев
„Хората имат много, много по-сериозни проблеми, отколкото ние имаме. Ние имаме всичко – природа, храна, климат, сезони.”

Въпреки че се чувства гражданин на света, Станимир никога не пропуска да се върне в родината си. Сега се е отдал на обиколки из красотите на България, а по-нататък би искал да посети Южна Америка и българската база на Южния полюс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Версията тероризъм се изключва при експлозията в химическия завод в Лудвигсхафен
Версията тероризъм се изключва при експлозията в химическия завод в Лудвигсхафен
Вдигат паметник на инж. Иван Иванов в София
Вдигат паметник на инж. Иван Иванов в София