COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

НФСБ ще поискат оставката на Волен Сидеров като председател на ПГ на ОП

Депутатите от Националния фронт за спасение на България свалиха политическото доверие от председателя на Парламентарната Група на "Обединени патриоти'' Волен Сидеров. Като мотив се посочват негови публични изявления в страната в чужбина. Вижте повече в прякото включване на Николай Минков

Николай Минков
от Николай Минков
11:54, 17.10.2018
Чете се за: 01:11 мин.
У нас

Бурно започна днешния парламентарен ден и като цяло политическата седмица в страната, след като 8-те депутата от НФСБ обявиха, че снемат политическото доверие от председателя на Парламентарната Група на "Обединени патриоти'' Волен Сидеров. Причината те съзряха в погазване и неспазване на подписаното коалиционно споразумение от 11 септември, според което се дава подкрепа и доверие на тримата председатели на ОП.

Следващата стъпка, която ще предприемат депутатите от НФСБ е да поискат и оставката на Волен Сидеров като председател на Парламентарната група на първото заседание на Коалиционния съвет.

Партньорът ВМРО призова за обединение в името на интересите на България, а Цветан Цветанов, председател на ПП на ГЕРБ и коалиционен партньор на ОП заяви, че различното говорене не означава процеси на разпад в управляващата коалиция. Все пак призова проблемите да бъдат решени в рамките на Обединените патриоти.

Валентин Касабов, НФСБ: Поводът е поредните лъжи на Волен Сидеров в неговата телевизия и надписите, които вчера вървят по неговата телевизия. Действия от страна на Волен Сидеров срещу Обединените патриоти, срещу голямата коалиция и срещу България. В крайна сметка неговите интереси са да защитава единствено и само интересите на Русия. Неговите интереси са да работи срещу България. В никакъв случай това не е патриотизъм.
Искрен Веселинов, ВМРО: За нас от ВМРО е било фундаментално важно единството на патриотичните сили. Това са наши послания може би отпреди петилетка. Няма да влизаме в диалог, нямаме желание да взимаме страна в този конфликт. Достатъчно неприятно е, че има напрежение между нашите коалиционни партньори, търсим разговор на Коалиционния съвет и и се надяваме събитията да са обратими.
Цветан Цветанов, председател ПГ ГЕРБ: Разбира се, че всичко това, което наблюдаваме и ставаме свидетели в такива кратки срокове, ни притеснява и нас. Но нека да кажа, че не бих искал да коментирам чрез медиите. Убеден съм, че всяка една от партиите, които участват в коалиционното споразумение имат свой ангажимент към коалиционното споразумение и управленската програма.

Самият Волен Сидеров днес не е в парламента. Мълчание запазват и неговите депутати.

Волен Сидеров ще гостува в "Още от деня" по БНТ1 тази вечер, където очакваме да чуем и неговата позиция.

Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов разговоря по телефона с Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел
Премиерът Борисов разговоря по телефона с Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел
Ще удължат ли преходния период на Брекзит с една година?
Ще удължат ли преходния период на Брекзит с една година?