НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

„Джокондата завинаги”, признание за дебютния пълнометражен игрален филм на Надежда Косева от Варшава, Джаз фест Пловдив събира виртуози от родната и световна сцена. Роджър Уотърс се обръща към неокласиката.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
12:23, 27.10.2018
Чете се за: 00:44 мин.
Още


Неговите творби са храм на много от новите течения в изобразителното изкуство и ироничната графика и дизайн. Румънският художник Лучан Добарта се среща с българската публика в артгалерията на НДК. „Джкондата завинаги”, „Оксиморонн”, „Дон Кихот” и „Класика и модерност” обединяват 60-те истории изрисувани от Добарта. Експозицията е част от Есенния салон на карикатурата.

Признание за дебютния пълнометражен игрален филм на Надежда Косева от Варшава. „Ирина”, с продуцент Стефан Китанов получи две награди на 34-ия международен кинофестивал във Варшава. Мартина Апостолова, която изпълнява главната роля във филма, е удостоена със Специална награда на журито, а наградата на Екуменическото жури е присъдена на режисьорката Надежда Косева. Проектът започва историята си в програмата на София Мийтингс, а международната премиера беше във Варшава.

Джаз фест Пловдив събира виртуози от родната и световна сцена. Концерт- бенефис в чест на „Бели, зелени, червени” и майсторски клас на Дина Дероуз са сред очакваните събития. А специалният финал ще сложи Ян Гарбарек.

Роджър Уотърс се обръща към неокласиката. Легендата от Пинк Флойд прави нова версия на "Историята на войника" от Игор Стравински. Остроумната музикална притча е написана точно преди 100 години."Историята на войника" е уникална симбиоза от музика и театър. Самият Стравински я определя като "пиеса за четене, свирене и танцуване...".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юбилеен сезон за симфоничния оркестър на БНР
Юбилеен сезон за симфоничния оркестър на БНР
Протест пред сградата на Министерския съвет
Протест пред сградата на Министерския съвет