НОВИНИ

Румен Радев не споделя оценката на премиера Борисов за състоянието на страната

По повод на арестите в Агенцията на българите в чужбина, президентът Радев подчерта, че акциите в последно време са много, но присъдите са малко. Той оспори и думите на премиера Борисов във връзка с бюджета за догодина, че страната ни никога не е била в по-добра кондиция. Според Румен Радев показателите в социалната сфера, които са жизнено важни за българите, не са в полза на управляващите. Държавният глава направи този коментар, след като участва в церемония по връчване на дипломи на завършващите Военната академия "Георги Стойков Раковски".

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:00, 31.10.2018
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Президентът Румен Радев не споделя оценката на премиера Бойко Борисов за състоянието на страната ни.

Румен Радев - президент на Република България: Мисля, че самодоволството на фона на милионите бедни и унизени не е уместно. Преди да развява своя оптимизъм, нека правителството прочете демографските статистики, криминалните хроники, да се запознае с цифрите, които измерват стандарта и качеството на живот в най-изостаналите държави от ЕС, които са далече преди нас.

Държавният глава съобщи, че в президентската администрация са постъпвали данни за злоупотреби в Агенцията за българите в чужбина и тези сигнали са били предавани на прокуратурата.

;

Отказа да коментира какви точно са били сигналите, но подчерта, че е говорил по този въпрос и с ДАНС, и с прокуратурата. Румен Радев не се ангажира с оценка на акцията в Агенцията преди дни. Напомни, че може да се говори конкретно едва, когато обвинението бъде успешно защитено в съда.

Румен Радев - президент на Република България: Акции много, но присъди малко в България. Но при всички положения, разследването и пресичането на злоупотреби в изпълнителната власт, която разпределя и харчи публичния ресурс, е задължително условие за оздравяване на държавността.

Румен Радев направи принципен коментар на последните арести на крупни бизнесмени.

Румен Радев - президент на Република България: За да имаме успешна борба с олигархията, трябва да имаме правоохранителни органи, които да не се влияят от политическата конюнктура, да бъдат подвластни единствено на закона и да навлизат и в икономическия и политическия параметър на управляващите.

Пред випускниците от Военната академия, държавният глава изрази надежда, че предстоят по-добри времена и българските Въоръжени сили ще имат по-добри възможности да изпълняват задачите си в съвременната динамична среда за сигурност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Колежа" ще е готов до март 2020, обеща Георги Самуилов
"Колежа" ще е готов до март 2020, обеща Георги Самуилов
Времето през ноември: Очакват ни температури между минус 7 и 25 градуса
Времето през ноември: Очакват ни температури между минус 7 и 25 градуса