НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

"Възвишение” вече и на блу рей. "Далеч от брега" на Костадин Бонев направи софийска премиера на Киномания.Випуск 93 от Художествената гимназия в София се събира в любимото училище. "Арабеск" представя спектакъла „Нощите”, с хореография на прочутия Анжелен Прелжокаж.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:15, 24.11.2018
Чете се за: 00:46 мин.
Още


Възвишение” на Виктор Божинов вече и на блу рей. Най-гледаният през тази година БГ филм има още какво да ви каже. Снимачни тайни излизат на светло с новото издание.
"Далеч от брега" на Костадин Бонев направи софийска премиера на Киномания. Режисьорът e работил по сценария с Никола Петков и Евгений Кузманов, автор на романа „Чайки далеч от брега“, цензуриран и скрит през 80-те. Талантлив театрален режисьор е изпратен в малък провинциален театър, където иска да постави пиеса, обсебила мислите му. Главните герои са наблюдавани и живеят в постоянен страх от наказание. Но скоро кошмарите от сцената ще се пренесат и в живота на трупата.

-Випуск 93 от Художествената гимназия в София се събира в любимото училище. Правят обща изложба, провокирани от темата "Съвременното изкуство - Различни гледни точки“. Любопитна среща в галерия "Дебют" . Арабеск представя спектакъла „Нощите”, с хореография на прочутия Анжелен Прелжокаж.
Започнал като класически танцьор, през 1984-та Анжелен Прелжокаж открива собствена танцова компания в Париж. Създава близо 50 творби, които поделят съвременна музика, визуални изкуства и литература и са част от репертоара на Ла скала, Нюйоркския балет, Щатсопера, балетът на операт в Париж и други престижни сцени. Сега стъпва за първи път и на БГ сцена с проекта по програма Култура на Столична община и с подкрепа на Френския институт. В "Нощите" диалогът между Изтока и Запада заема ключова позиция.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Търговската война между САЩ и Китай може да потопи празничното пазаруване
Търговската война между САЩ и Китай може да "потопи" празничното пазаруване
Русе е една от областите с най-много доброволци
Русе е една от областите с най-много доброволци