НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Фадо приказка

Когато очите на жената цъфнат, не е на добро. А те може никога да не цъфнат. Това казват в премиерния спектакъл "Цъфнали очи" - копродукция на Малко театро Унгария и Кукления театър в Сливен. Утре може да ги видите в Нов театър НДК. Габриела Хаджикостова и Ищван Наги - режисура. Съчетават слово модерен танцов театър, музика и движение. Фадо приказка ще ни разкаже Жоана Амендоейра - на 5 декември в кино Люмиер.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:00, 03.12.2018
Чете се за: 00:36 мин.
Още

Жоана Амендоейера придава на фадото нов блясък и различно отношение, без да се отклонява от традицията. Още на 12-годишна възраст получава награда в “Grande Noite do Fado do Porto”. Получава покани от най-добрите лисабонски фадо къщи, където се среща с майсторите в тази област. Най-новият ѝ албум “Amor mais perfeito” е в почит на Жозе Фонтес Роча, неин учител и един от най-добрите фадо-композитори и китаристи.

Как би изглеждал малък представителен отрязък от историята на чешкия дизайн, в периода между кубизма и 21 век, каква е неговата стогодишна история, доколкото е известен и какво е запазено сега - на тези въпроси се опитва да отговори изложбата в Чешкия културен център.

Огнената Бет Харт излиза за първи път пред българска публика. Концертът е утре в зала 1 на НДК. Blues Magazine нарече Бет Харт “ненадминатата рок звезда”. “Нещо изключително” писа Таймс за уникалния ѝ тембър, а "Гардиан" възхвалява нейните „дръзки, замислени и сърдити” изпълнения. В 20-годишната си кариера певицата радва ценителите на блус, джаз, поп, рок и фюжън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Приютът в Русе вече е препълнен с бездомни хора
​Приютът в Русе вече е препълнен с бездомни хора
Украйна обвини Русия, че блокира пристанища в Азовско море
Украйна обвини Русия, че блокира пристанища в Азовско море