НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

В Народния театър започнаха репетиции на „Моята скъпа лейди”. "Скулптури с душа” на Живко Седларски. "Тайният живот на Вера” ще направи световна премиера в Сънданс. 25 години ансамбъл „Чинари” - грандиозен спектакъл отбелелязва годишнината.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:57, 08.12.2018
Чете се за: 00:54 мин.
Още

В Народния театър започнаха репетиции на „Моята скъпа лейди”. Мария Стефанова, Емануела Шкодрева и Михаил Билалов влизат в хитовата пиеса на Израел Хоровиц. Новата сценична версия е на режисьора Стилиан Петров, ще я видим през февруари.
„Скулптури с душа” – авторът им пристига от Франция, за юбилейния спектакъл „Модна икона”. Живко Седларски създава емблематични рокли от стомана, месинг и гранит., а Haute Couturе се превръща Haute Soudure или „заваряване“. "Избрах роклята, защото исках да пресъздам едно движение, необременено от детайли." казва Живко Седларски. Първата монументална рокля „Дъга в нощта“, изработена от неръждаема стомана е висока над три метра и носи усещане за танц. В новата колекция главни герои са Андромеда, Фукла, Жената на рибаря и Спирална галактика.
Най-новият филм на Тонислав Христов ще направи световна премиера в Сънданс. „Тайният живот на Вера” започна своята история на София Мийтингс, а ето че сега е в документалния конкурс за световно кино. Както поясняват от фестивала, в него са включени 12 от най-смелите и изключителни световни кинотворци на нашето съвремие.
25 години ансамбъл „Чинари” - грандиозен спектакъл ще отбележи годишнината на 10 декември. На сцената на зала 1 в НДК се събират пет от най-амблематичните, и обичани от от публиката произведения “Магията на танца”, Траките” и “Мистичен ритъм ще ни въведат в мистичната територия, със съвременна трактовка на българския фолклор. Спектакли, които носят „Икар” и „Златна муза” за хореографията на Асен Павлов – ръководител на ансамбъла и Калоян Павлов. Втората част включва вълнуващи моменти от “Възрожденски разкази” и “Ние българите”, за който „Чинари” е удостоен с „Кристална лира”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китай изстреля космическия апарат Чанъе-4 към обратната страна на Луната
Китай изстреля космическия апарат "Чанъе-4" към обратната страна на Луната
Движението на столичното метрото по двете линии се извършва по график
Движението на столичното метрото по двете линии се извършва по график