НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

НАТФИЗ с юбилеен концерт. Тайните на Аполония Понтийска. Нова книга разкрива непознати страни от живота и управлението на княз Александър Батенберг. Сара Брайтман включи и София в мегатурнето си за 2019-та.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:12, 15.12.2018
Чете се за: 00:50 мин.
Още

Есента на 1948-ма. Първите преподаватели на театралното училище позират за снимка. Сред тях са Олга Кирчева, Кръстю Мирски, Стефан Сърчаджиев, Любомир Тенев. 70 години по-късно театралната магия продължава да се предава на любопитните към нея. Тази вечер НАТФИЗ отбелязва юбилея с голям концерт в Народния театър.
Аполония Понтийска разкрива тайните си в гостуващата изложба в Регионалния исторически музея - София. Ще видим историята на града, през археологическите проучвания, започнали преди повече от век. Началото дава френският дипломат барон Дегран през1904-та, -а в най-новите разкопки също се включва и френски екип. Сред находките са ритуално огънат меч, златни накити, мидичка с руж за гримиране, биберони и кукли.
Нова книга разкрива непознати страни от живота и управлението на княз Александър Батенберг. Написана от Адолф Кох – дворцов пастор и близък приятел на монарха, книгата се фокусира върху личността му и задачата да постави началото на модерна България.
Сара Брайтман включи и София в мегатурнето си за 2019-та.Единствената певица, която едновременно е на върха на Billboard класациите за класическа и за денс музика. Всеки нов албум представя със световно турне. Ето че дойде ред и на "Химн", който излезе през ноември. Мистичното звучене е подчертано с едноименната песен – написана отанглийската прогресив рок банда Barclay James Harvest. Влючена е и нова интерпретация на култовият й дует с Андреа Бочели, “Time To Say Goodbye”, с нов текст, който самата тя е написала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Украйна се провежда обединителен църковен събор
В Украйна се провежда обединителен църковен събор
Deutsche Bahn и синдикатите в Германия постигнаха споразумение след стачката
Deutsche Bahn и синдикатите в Германия постигнаха споразумение след стачката