НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: В изложбените зали

"Рисуването е като всяка друга работа - сядаш и така часове наред. Колкото повече работиш, толкова повече са идеите… Моето изразно кредо са точките.“ - казва Богомил Благоев. В галерията на СБХ може да видите юбилейната му изложба - 75 житейски и 50 творчески години.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:00, 18.12.2018
Чете се за: 00:47 мин.
Още

Свети Никола спасява бедстващи рибари. Картината е включена в изложбата „20 години по-късно“. Времето, минало от първата самостоятелна изложба на Ангелина Недин в родния ѝ Созопол, до днес. Във фоайто на читалище "Отец Паисий" в морския град може да разгледате над 150 уникални платна, най-новите, както и тези, които никога не би продала.

Аполония Понтийска идва в столицата. В регионалния исторически музей представят международната изложба "Аполония Понтийска - по стъпките на археолозите". Ще видим каква е историята на града, пречупена през археологическите проучвания, започнали преди повече от век и продължават да разкриват тайни.

Началото дава френският дипломат барон Жюл Александър Дегран през 1904 г., а в най-новите разкопки, към българските изследователи се включва и френски екип. Сред находките са ритуално огънат меч, златни накити, мидичка с руж за гримиране, биберони, кукли и други фигури.

ФОРМАТ 30/30 не изневерява на традицията.

За 17 път Галерия "Астри" открива Годишна изложба за живопис с обединяващо заглавие ФОРМАТ 30/30. Дори и да не сте влизали в галерия в последните 12 месеца, ще придобиете представа какво вълнува и вдъхновява художниците от различни поколения - от родените през 30-е, до тези, които сега стъпват на живописната сцена. Галерията създава и специално хранилище на картини в този формат, така че те могат да бъдат показвани в различни периоди и конфигурации. Годишната изложба може да разгледате до края на януари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Репортери без граници: Случаите на насилие срещу журналисти са се увеличили
"Репортери без граници": Случаите на насилие срещу журналисти са се увеличили
Жена загина при пожар в апартамента си в Бургас
Жена загина при пожар в апартамента си в Бургас