НОВИНИ

АРТ щрихи с Галя Крайчовска

"Светлина и време" в Арт Алея. "София Менар" с нови предизвикателства."В тъжните дни не говорим за птици” – португалска поезия. "Илюзионистите" идват.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:16, 12.01.2019
Чете се за: 00:43 мин.
Още

Светлина и време, през погледа на младите дизайнери от Нов български университет. В Арт алея събират своите интерпретации по темата. Анализират настоящия исторически момент, а духът на времето излиза от бутилката със сериозни и иронични щрихи.

Не толкова познато, но вече очаквано – киното от Близкия Изток и Северна Африка идва във фестивални одежди. Сред очакваните заглавия на тазгодишния фестивал "София Менар" е "Да пееш в Париж” – копродукция на Казахстан, Латвия и САЩ. Историята за самородния талант Амре Кашаубаев – гласът на Казахстан. На 37 му предстои първа среща с европейската публика, на парижка сцена. Тя ще го срещне с великите Джордж Гершуин и Ървинг Бърлин.

"В тъжните дни не говорим за птици” – обещаващо заглавие на нова поетична книга. В нея са събрани стихове от съвременни португалски поети, в превод на Мария Георгиева и Цочо Бояджиев.

Майстори на илюзиите ще ни напомнят, че мястото на това изкуство е на сцената. "Илюзионистите - Директно от Бродуей" вече държат рекорда за най-продавано шоу в рамките на една седмица - залите в Лондон,Сидни, Мексико и Мелбърн са разпродадени за дни.

След разбиването на бокс офисите по света, най-големият спектакъл в историята на Бродуей е готов да завладее и София - от 17 до 20 януари. Шоуто събира най-добрите илюзионисти, които ще карат хора да летят, ще им четат мислите и дори да изчезват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов благодари на петима премиери за подкрепата по Мобилност едно
Борисов благодари на петима премиери за подкрепата по "Мобилност едно"
Мощна газова експлозия в Париж, има пострадали
Мощна газова експлозия в Париж, има пострадали