НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

„Когато гръм удари, как ехото заглъхва” отново ще бъде на сцената на Народния театър.„ Тайният живот на Вера” в конкурсната порграма на Берлинале. "Развратникът" с премиера в театър "София". Емблематични филми с истории от планината се събират в двудневна панорама.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
15:15, 19.01.2019
Чете се за: 00:48 мин.
Още


40 години след последната постановка, емблематичната пиеса на Пейо Яворов -„Когато гръм удари, как ехото заглъхва”, отново ще бъде на сцената на Народния театър „Иван Вазов“. Започнаха репетициите на спектакъла, в който Бина Харалампиева отново събира част от звездите, с които направи хитовия „Лисичета“ . Премиерата е планирана в навечерието на Световния ден на
Изтънчен хумор и поводи за размисъл - нова среща с героите на Ерик Еманюел Шмит в театър София.
Eдин от най-четените автори в света, а пиесите му се играят с голям успех в над 50 държави. Сега е ред на „Развратникът”, под режисурата на Стоян Радев., който казва - Можем да бъдем парадоксално смели и да прегърнем превратната съдба, да не осъждаме промените, да иронизираме успехите, да не се потискаме от провалите и да вярваме в истината на смеха и целувките. Спектакълът, който имах удоволствието да режисирам, ни окуражава в тази посока.
„Тайният живот на Вера” с европейска премиера на Берлинале. Филмът на режисьора Тонислав Христов, копродукция на България и Финландия, е селектиран в конкурсната програма, в секция Generation 14 plus. Пожелаваме му успех!
-София посреща италианското планинарско кино.
¤Емблематични филми с истории от планината се събират в двудневна панорама. На 23 и 25 януари в Бетахауз ще се насладим на лентите, отличени от световни кинофестивали, начело с легенди като Валтер Бонати и Тамара Лунгер. Кинопанорамата е част от целогодишната програма на Банско Филм Фест за популяризиране на планинарската култура, организирана съвместно с Италианския културен институт в София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангела Меркел: ​Имаме отговорност да постигнем организиран Брекзит
Ангела Меркел: ​Имаме отговорност да постигнем организиран Брекзит
Румяна Арнаудова: Шест души са обвинени след акцията за тероризъм
Румяна Арнаудова: Шест души са обвинени след акцията за тероризъм