НОВИНИ

"Арт посоки" с Галя Крайчовска: Концерт в памет на Рангел Вълчанов

"Не можеш да търсиш сметка на съдбата си", казваше Рангел Вълчанов. Да си спомним за него с музика. На големия режисьор е посветен концертът на камерен ансамбъл "Софийски солисти", пианистът Димо Димов и музиканти от Софийската филхармония.Тази вечер в зала България ще звучат „Малка нощна музика” от Моцарт и Симфония №101 (Часовникът) на Хайдн. Носителят на Оскар и кандидат за следващ, Павел Павликовски ще бъде специален гост на София Филм Фест. Ще представи лично "Студена война".

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
09:52, 04.02.2019
Чете се за: 00:46 мин.
Още

Филмът получи три номинации от Американската Киноакадемия - най-добър режисьор, най-добър чуждоезичен филм и оператор! Павликовски вече има Оскар за „Ида”, през 2015. Сега и „Студена война” върви по наградните стъпки - с приза за режисура от Кан и пет награди от Европейската филмова академия. Черно-бялата екранна история заплита фатално съдбите на двама души с различни житейски биографии на фона на разгарящата се Студена война през 50-те. Очакваме филма и срещата с Павел Павликовски.

Добра новина за тези, които са пленени от магьосническите историите за Хари Потър. За трети път НДК ще бъде домакин на „Нощ на книгите за Хари Потър“. На 7 февруари в Клуб 1 магьосници, вещици и мъгъли могат да се потопят в любимия си книжен свят. Всичко ще започне, когато Разпределителната шапка ще избере кой участник в кой дом да бъде разпределен, а четирите дома ще се състезават за точки в хода на събитието. Входът е свободен.

Фламенко без граници ще ни покаже Висенте Амиго, с концерта „В сърцето на Андалусия". В сряда в НДК Амиго ще ни преведе през фламенко царството. Осемте му албума печелят овации по света, а Ciudad de las Ideas има латино „Грами“ за най-добър фламенко албум. Висенте Амиго е отворен за експерименти и извежда традиционната музика на ново стъпало. Ще чуем избрано от наhрадените албуми и композиции от последния - Memoria de los Sentidos, с "Грами" номинация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прекъсване на водоснабдяването в някои части на София утре
Прекъсване на водоснабдяването в някои части на София утре
Христо Пимпирев: България прави международна наука в Антарктида
Христо Пимпирев: България прави международна наука в Антарктида