COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Таско Ерменков: Битката за Избирателния кодекс я загуби демокрацията

Не опозицията, а демокрацията загуби от промените в Избирателния кодекс. Това коментира депутатът от "БСП за България" Таско Ерменков в предаването "Денят започва" с Георги Любенов.

от БНТ
09:59, 17.02.2019
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
Таско Ерменков, депутат от "БСП за България": Битката в парламента не ние я загубихме, а демокрацията. Да се надяваме, че с усилията на омбудсмана, на президента и на онези депутати, за които демокрацията е на първо място, а не партийната дисциплина и далаверата, ще подкрепят ветото на президента, ако той го наложи, и в България ще се възвърне нормалния, демократичен начин за водене на избори.

Депутатът заяви, че отказът да бъде приет предложения от БСП регистър на избирателите, не е в интерес на малките партии, тъй като няма да бъде дадена възможност за прочистване на "мъртвите души".

Според него машинното гласуване би намалило вероятността от фалшифициране на изборите и би намалило недействителните гласове.

Ерменков смята, че увеличаването на праговете за преференциите, ще намали избирателната активност и желанието на избирателите да се включат в изборите.

Таско Ерменков, депутат от Коалиция за България: Преференциите, не само технически, но и практически няма да могат да се ползват.

Таско Ерменков посочи, че ДПС подкрепя ГЕРБ във всички ключови гласувания, включително за бюджета и Избирателния кодекс. Според него това действа дисциплиниращо на "Обединени патриоти", давайки им да разберат, че не са незаменими.

Таско Ерменков, депутат от БСП за България: ДПС е в сянката на властта и подкрепя ГЕРБ в ключовите моменти.

По повод желанието на АБВ за коалиция с БСП Ерменков каза, че въпросът е "семеен" и ще бъде решен в партията на започващия днес пленум.

Таско Ерменков, депутат от Коалиция за България: Всеки, който ще доведе до обединение на леви партии на базата не на математика, а на принципи, е добре дошъл при нас
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Даниел Вълчев очаква вето на президента за промените в Избирателния кодекс
Даниел Вълчев очаква вето на президента за промените в Избирателния кодекс
Един убит и четирима ранени след масов бой в Кюстендил
Един убит и четирима ранени след масов бой в Кюстендил